Word lid en maak het verschil
Word lid

30 november 2020

Uitgestelde diabeteszorg? Meld het ons!

Update: gelukkig heeft de heropstart van de medische zorg ervoor gezorgd dat er geen meldingen meer binnenkomen via het meldpunt uitgestelde zorg. Dit meldpunt is daarom in september 2021 gesloten. Heeft u toch nog een vraag of een melding voor ons, neem dan zeker contact met ons op.

Het stilvallen van de reguliere zorg tijdens de eerste corona-golf heeft mogelijk geleid tot een toename van het aantal grote amputaties. Omdat er al de nodige signalen zijn dat zorginstellingen hun zorg afschalen, heeft DVN besloten dit nauwlettend te volgen en het meldpunt te openen voor uitgestelde zorg. Wij horen jouw ervaring graag zodat wij actie kunnen ondernemen. Zo zorgen we samen voor goede zorg.

DVN vindt dat er, in tegenstelling tot de eerste corona golf, geen diabeteszorg eenzijdig uitgesteld of afgelast mag worden. Elke afspraak moet doorgang kunnen vinden en de kwaliteit moet gegarandeerd worden, ook als een afspraak eventueel op afstand plaatsvindt (beeldbellen, telefonisch).

Meld jouw ervaring

Hoe zijn jouw ervaringen? Meld het ons als een afspraak wordt verzet of wordt geannuleerd. Meld het ook als de diabeteszorg door de coronapandemie niet meer van voldoende kwaliteit is. Zowel waar het gaat om uitgestelde diabeteszorg in de huisartsenpraktijk als in het ziekenhuis. Wij horen jouw ervaring graag.

Meldpunt

Wanneer je ervaart dat jouw zorg wordt uitgesteld, afgezegd of van onvoldoende kwaliteit is dan vragen we je om dit via het formulier op het meldpunt aan ons te melden. Op de melding ontvang je geen persoonlijke reactie. Wij bundelen de reacties en gebruiken deze, waar mogelijk, om onze acties voor goede diabeteszorg te ondersteunen. Op onze nieuwspagina houden wij je op de hoogte van de resultaten van het meldpunt. Voor persoonlijke vragen kun je contact opnemen met onze ledenservice.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid