Word lid en maak het verschil
Word lid

2 februari 2021

Stemmen voor de komende verkiezingen met diabetes?

In maart dit jaar zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ben jij van plan om te stemmen of durf je dit niet vanwege het risico om besmet te raken met COVID-19?

Durf jij te stemmen?

Patiënten-, cliënten- en ouderenorganisaties ontvangen signalen dat verschillende groepen mensen niet durven te gaan stemmen in coronatijd. Zo ook mensen met diabetes met een verhoogd risico die niet graag naar buiten gaan uit angst voor besmetting en vervolgens complicaties. Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland hebben een vragenlijst gemaakt om een beeld te krijgen van de groep die twijfels om te stemmen uit gezondheidsredenen.

Aanvullende mogelijkheden om te stemmen

Door de coronapandemie zijn er voor de Tweede Kamerverkiezingen aanvullende mogelijkheden geregeld. Mensen ouder dan 70 jaar mogen per brief stemmen. Het aantal volmachten per persoon is uitgebreid van 2 naar 3. Ook zullen in alle gemeenten een beperkt aantal stembureaus 2 dagen langer open zijn.

Vragenlijst

DVN vraagt mensen met diabetes deze ook in te vullen. We vragen je om een korte vragenlijst in te vullen zodat we weten wat jouw mogelijkheden, wensen en ideeën zijn. In de politiek wordt nu veel gesproken over de voorbereidingen op de verkiezingen, daarom hopen we op een snelle reactie! Invullen van de vragenlijst kan tot en met donderdag 4 februari.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Resultaten

In samenwerking met Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland zal DVN de resultaten van de vragenlijst delen. Als er aanleiding toe is zal DVN in politiek Den Haag laten pleiten voor aanvullende maatregelen.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid