Word lid en maak het verschil
Word lid

25 maart 2021

Preferentiebeleid: DVN gaat door met actie

Het preferentiebeleid kortwerkende insulines leidt in de praktijk tot problemen. Gebruikers van insuline aspart (Novorapid) en insuline lispro (Humalog) kunnen sinds 1 januari 2021 te maken krijgen met een overstap naar een ander merk insuline.

Diabetesvereniging Nederland heeft sinds de aanvang van dit beleid honderden vragen en klachten ontvangen. Hierop heeft de vereniging direct actie ondernomen. Inmiddels is door onze inzet de informatie op de websites van verzekeraars verduidelijkt. Ook hebben we een stappenplan ontwikkeld waarin je in één oogopslag kan zien wat het preferentiebeleid kortwerkende insulines voor jou kan betekenen. Dit zijn onze eerste acties, we gaan door om de overstap naar een ander merk insuline zorgvuldiger te laten verlopen.

In actie

Samen met de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) is DVN met iedereen die betrokken is bij het preferentiebeleid in gesprek om tot oplossingen te komen. Ook hebben we bij specifieke problemen individuele zorgverzekeraars aangesproken. Naast deze aanpak voor alle mensen met diabetes, ondersteunt de vereniging haar leden op individueel niveau bij vragen en problemen.

We gaan door

De problemen en onduidelijkheden die spelen rond het preferentiebeleid kortwerkende insulines leveren onzekerheid op voor mensen met diabetes, die 24 uur per dag 7 dagen per week afhankelijk zijn van insuline om te leven. Om de problemen goed te blijven monitoren horen wij graag de ervaringen van mensen met diabetes die overgestapt zijn van insuline of dat binnenkort moeten doen, via ons meldpunt. Wil jij weten of je moet overstappen en hoe je dat kunt aanpakken? Of wil je goed voorbereid naar je apotheker of behandelaar? Download dan het stappenplan preferentiebeleid kortwerkende insulines.

Kom je er helemaal niet uit? Neem dan contact op met onze Ledenservice (033-4630566)

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid