Word lid en maak het verschil
Word lid

12 april 2021

Nieuwe snelwerkende insuline vanaf mei verkrijgbaar

Vanaf mei is er een nieuwe snelwerkende insuline verkrijgbaar. Dit middel is in maart 2020 goedgekeurd door de EMA en binnenkort in Nederland beschikbaar.

Is de nieuwe snelwerkende insuline geschikt voor mij?

De insuline is verkrijgbaar voor de leeftijdscategorie vanaf 18 jaar. De snelwerkende insuline kan vanaf 2 minuten voor de maaltijd tot 20 minuten na de maaltijd worden toegediend en wordt vrijwel gelijk actief in de bloedbaan. Door de directe verlaging van de glucose in het bloed worden de glucosepieken na de maaltijd snel opgevangen. Omdat het snel werkt is het een alternatief voor mensen met diabetes die last hebben van maaltijdpieken. Ook voor mensen met vertraagde maaglediging is dit middel een optie. De insuline wordt in dat geval toegediend zodra de bloedsuiker begint te stijgen.

Voor meer informatie over insuline passend bij jouw situatie kun je terecht bij je behandelaar. Je behandelaar kent de mogelijkheden en jouw specifieke omstandigheden. We horen graag ervaringen. Je kunt je verhaal of ervaring sturen naar info@dvn.nl. Problemen met het verkrijgen van insuline? Neem dan contact op met onze Ledenservice (033-4630566).

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid