Word lid en maak het verschil
Word lid

2 september 2021

Nieuw! DVN Luisterlijn

Met medische of praktische vragen over diabetes klop je aan bij jouw zorgverlener, DVN, het internet. Maar wat als je gewoon eens wilt sparren met een ervaringsdeskundige over bijvoorbeeld sporten of een nieuwe pen of pomp? Dan bel je met de DVN Luisterlijn voor leden: een team van vrijwilligers met samen ‘honderden jaren diabeteservaring’.

Sinds juni dit jaar staan dertien vrijwilligers van de Luisterlijn voor jou als lid van DVN klaar. Iris van Werven, Manager Community & Educatie van DVN: “Het idee leefde al langer, zowel bij DVN als bij de vrijwilligers, en kreeg een extra impuls in deze coronatijd. We hoorden hoe mensen met diabetes worstelen met eenzaamheid en onzekerheid. We zagen duidelijk een behoefte aan contact met ervaringsdeskundigen.”

Divers team

Het team van vrijwilligers van de Luisterlijn is heel divers. Sommigen zijn al heel lang actief voor DVN, anderen korter. Sommigen zijn werkzaam, andere vrijwilligers zijn met pensioen. Ook de verschillende diabetestypes zijn vertegenwoordigd.

Jan Charles Aarden (67, diabetes type 1 sinds 1972) is één van de aanjagers van de Luisterlijn. “Technisch gezien is er in de loop van de jaren heel veel verbeterd voor mensen met diabetes. Dat is geweldig, maar op het gebied van emotionele begeleiding loopt het nog ver achter. Daarom kan het zo fijn zijn om te praten met iemand die weet hoe het is om dagelijks te werken aan je waardes, steeds te denken ‘wat eet ik wel en wat eet ik niet’ en er geregeld bij stil te staan ‘hoe zou het gaan met mijn ogen, lever, nieren’? Wij van de Luisterlijn zijn geen arts, maar we weten hoe het vanbinnen werkt. Het hele team van vrijwilligers staat samen voor honderden jaren diabeteservaring.”

Zo bereik je de DVN Luisterlijn

Bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur ons algemene nummer: 033 – 463 05 66 en kies 2. Medewerkers van onze ledenservice zorgen ervoor dat je wordt teruggebeld door een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid