Word lid en maak het verschil
Word lid

13 december 2021

Nieuw bestuurslid versterkt Diabetesvereniging Nederland

Zaterdag 11 december 2021 heeft de algemene ledenvergadering (ALV) van Diabetesvereniging Nederland (DVN) Marcel Sturkenboom met ingang van 1 januari 2022 benoemd tot bestuurslid.

Het gaat om een benoeming van vier jaar. De ALV, bestuur en directie van DVN kijken uit naar zijn komst: ‘Marcel heeft een brede bestuurlijke ervaring opgedaan in meerdere verenigingen en brengt denkkracht en frisse ideeën mee. Daarbij heeft hij inzicht en ervaring in de zorgsector en bezit hij een groot en actief netwerk in zowel politiek, zorg en de sportwereld’.

Samen met Doreen Boeijen en Bert Wiersema vormt Marcel Sturkenboom per 1 januari aanstaande het bestuur van DVN. Edith Mulder is directeur van de vereniging.

Marcel Sturkenboom is in zowel de sport- als bestuurlijke wereld een bekende naam. In de jaren zeventig speelde Sturkenboom volleybal op het hoogste niveau bij zowel landskampioen Delta Lloyd/AMVJ als het Nederlandse volleybalteam. Ook na het beëindigen van zijn eigen actieve sportcarrière bleef hij actief in de topsportwereld als coach in het volleybal, als lid van het Team de Mission van de Olympische Spelen in Sydney en begeleidde hij het Nederlands Olympisch Team in diverse Spelen daarna.

Als directeur en bestuurder bekleedde hij functies bij diverse verenigingen, stichtingen en organisaties waaronder KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en Jeugdsportfonds Utrecht. Sinds 2014 is Marcel Sturkenboom raadslid in de gemeente Leusden alsmede fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA in Leusden.

Sturkenboom kent DVN vanuit zijn positie als directeur bij het KNGF: “Ik onderschrijf het belang van Diabetesvereniging Nederland, zeker gezien vanuit de huidige ontwikkelingen binnen de zorg en de noodzaak van belangenbehartiging en preventie.”

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid