Word lid en maak het verschil
Word lid

8 september 2020

Neem Keer diabetes2 Om op in het zorgpakket

Onderzoek toont aan dat de combinatie van regelmatig extra bewegen en gezond eten een blijvend positief effect heeft op de gezondheid. Dit geldt niet alleen voor mensen met diabetes, maar voor iedereen. Voor sommigen vraagt dit om een aanpassing van de leefstijl. Mensen met diabetes hebben vaker dan anderen een steuntje in de rug nodig om deze verandering te starten.

Specifiek voor mensen met diabetes 2 is het programma Keer Diabetes2 Om opgezet. Het programma begeleidt mensen naar een gezonde leefstijl. Het onlangs gepubliceerde onderzoek laat zeer goede resultaten zien: er zijn nu meer dan 2500 mensen behandeld met zeer diverse sociaaleconomische achtergrond en we zien dat een groot deel van de deelnemers zijn of haar diabetes type 2 kan omkeren gedurende langere periode. Deze resultaten leveren een forse bijdrage aan het standpunt van DVN: het verbeteren van kwaliteit van leven met diabetes. DVN roept daarom alle zorgverzekeraars op om het programma Keer Diabetes2 Om op te nemen in hun zorgpakket.

Wetenschappelijke resultaten na 2 jaar*

  • 28% gebruikt geen diabetesmedicatie meer
  • het merendeel kan stoppen met insuline en SU-derivaten
  • gemiddeld 7 kg gewichtsverlies
  • verbetert de kwaliteit van leven

*Lees het onderzoek

Het onderzoek kan je hier teruglezen.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid