Word lid en maak het verschil
Word lid

29 januari 2020

Let op de vergoeding van Forxiga of Invokana

Gebruik je voor de behandeling van je diabetes type 2 naast Metformine ook de SGLT2-remmer Forxiga of Invokana? En krijg je deze combinatie van medicijnen niet vergoed volgens de apotheek? Let dan goed op!

Welke medicijnen worden vergoed, wordt aan zorgaanbieders en apothekers uitgelegd met het toelatingsformulier voor vergoedingen. Door een verkeerde formulering in dit toelatingsformulier van zorgverzekeraars, lijkt het alsof de vergoeding van Forxiga en Invokana in combinatie met Metformine is veranderd.

Lijkt, want eigenlijk is er niets veranderd. Toch kan je apotheker om bijbetaling vragen of je terugsturen naar je huisarts of specialist.

Wat is er gebeurd?

Het toelatingsformulier voor vergoedingen is in december 2019 herzien. Dat heeft bij apothekers tot verwarring geleid voor de merken Forxiga en Invokana.

Voor de merken Steglatro en Jardiance is het toelatingsformulier niet veranderd. Voor die SGLT2-remmers geldt de verwarring dus niet.

Zorgverzekeraars Nederland heeft inmiddels aangegeven het formulier voor Forxiga en Invokana weer aan te passen, zodat de verwarring over de vergoeding van deze medicijnen snel over zal zijn.

Wees alert bij je apotheek

Als je bij het afhalen van je medicatie bij je apotheek te horen krijgt dat de combinatie van Metformine en je SGLT2-remmer Forxiga of Invokana niet meer vergoed wordt, meld dan op basis van de informatie in dit bericht dat dit niet klopt.

Kom je er met je apotheker, of eventueel je behandelaar niet uit? Neem dan contact op met Diabetesvereniging Nederland via 033 463 09 30 of per mail. Ben je lid van onze patientenvereniging? Dan helpen we je natuurlijk verder.

Lees meer

Behandeling van diabetes type 2

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid