Word lid en maak het verschil
Word lid
Lantus Solostar tijdelijk niet leverbaar

8 januari 2024

Lantus Solostar tijdelijk niet leverbaar

Lantus Solostar pennen (dit zijn voorgevulde pennen met insuline glargine) zijn op dit moment niet leverbaar. Dit heeft de fabrikant ons laten weten. Verwacht wordt dat Lantus Solostar rond de derde week van februari weer geleverd wordt.

Advies van Diabetesvereniging Nederland

Diabetesvereniging Nederland houdt de ontwikkelingen rondom de leveringsproblemen van Lantus Solostar goed in de gaten. We hebben regelmatig contact met alle betrokken partijen. Heb je nog maar weinig pennen of helemaal geen pennen meer? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de apotheek en/of zorgverlener, zodat er op tijd een goed alternatief geregeld kan worden.

Meldpunt medicijntekorten

In 2023 heeft Diabetesvereniging Nederland het Meldpunt medicijntekorten geopend. Ervaar je problemen met het verkrijgen van je medicijnen, heb je moeilijkheden met alternatieven, of heb je andere problemen of opmerkingen over medicijntekorten? Meld ze bij het Meldpunt medicijntekorten, zodat wij als dat nodig is actie kunnen ondernemen. Elke melding draagt bij aan een duidelijker beeld van problemen.

Meer lezen over medicijntekorten:

Tekort aan Ozempic en Victoza

Meldpunt medicijntekorten ontvangt tientallen meldingen

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid