Word lid en maak het verschil
Word lid

27 november 2020

DVN wordt netwerkpartner van Lifestyle4Health

Diabetesvereniging Nederland gaat een samenwerking aan met Lifestyle4Health om leefstijlgeneeskunde een prominente plaats te geven in de behandelingen van leefstijl-gerelateerde ziekten.

Pak de oorzaak aan, niet de symptomen

Het aantal mensen met een leefstijl gerelateerde ziekte neemt toe, met grote maatschappelijke en economische gevolgen van dien. Leefstijl gerelateerde ziekten worden voornamelijk behandeld met medicatie, waarbij de symptomen worden bestreden maar de oorzaak van de ziekte niet wordt aangepakt. Bewijs toont aan dat je door middel van leefstijlinterventies de kans op ziekten kunt verkleinen, ziekten in remissie kunt brengen en medicatie (deels) overbodig kan maken. Helaas wordt een gezonde leefstijl nog te weinig gezien als behandeling. Lifestyle4Health zet zich in voor een prominente plaats voor leefstijlgeneeskunde in geneeskundig onderzoek, onderwijs en behandeling van ziekten.

Leefstijl als onderdeel van behandeling

Door bundeling van krachten wil Lifestyle4Health leefstijl onderdeel maken van de behandeling van leefstijl-gerelateerde ziekten, de hiervoor benodigde wetenschap versterken en zorgen dat nieuwe kennis toegepast en gedeeld wordt. Een systeemtransitie dus, die tevens wordt gedragen door economische principes. Dit doen ze door Lifestyle4Health te laten groeien tot een nationaal platform met een brede coalitie van partners. Diabetesvereniging Nederland (DVN) onderschrijft deze beweging en wordt netwerkpartner Lifestyle4Health.

Samenwerking DVN en Lifestyle4Health

DVN streeft naar een voluit leven met diabetes, goede zorg en het versterken van de positie van mensen met diabetes. Vanuit deze focus zal DVN een rol spelen binnen het Lifestyle4Health platform, waarbij wij ons richten op:

  • Patiënten-perspectief, inbreng van kennis en ervaring van mensen met diabetes
  • Versnellen van innovaties in de zorg (toetsen in praktijk, proces richting vergoeding)

Over Lifestyle4Health

Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is op 3 juli 2018 opgericht, op initiatief van TNO en LUMC. Vanaf het begin is het streven om eigen regie op gezondheid en leefstijlinterventies tot een van de centrale bouwstenen van de gezondheidszorg van morgen te maken. Het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde is een open, nationaal platform dat verbindt, coördineert en impact vergroot, onder de naam Lifestyle4Health.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid