Word lid en maak het verschil
Word lid

30 maart 2020

Diabetesvereniging Nederland in coronatijd

Als patiëntenorganisatie zien we dat mensen met diabetes in deze tijd worstelen met veel vragen over corona. Omdat het een nieuw virus is, is het lastig om aan iedereen in elke situatie duidelijkheid te geven. Maar dat is wel waar we in deze tijd voor zijn. We zijn er voor jou, juist nu!

Net als veel andere Nederlanders werken onze collega’s vanuit huis. We zijn gewoon bereikbaar en staan iedereen met raad en daad terzijde. En natuurlijk volgen we ook in deze tijd het reilen en zeilen van de diabeteszorg in Nederland. Wat we voor je doen:

Coronadossier: alles over diabetes en corona

Maak je je zorgen over wat het coronavirus doet met je gezondheid en die van mensen in je omgeving? Je bent daarin niet de enige. Ons klantcontactcentrum krijgt dagelijks veel telefoontjes en mailtjes van mensen met diabetes. We hebben de veel gestelde vragen en antwoorden op een rij gezet in ons coronadossier. En natuurlijk passen we deze aan op de actualiteit.

Delen van praktisch nieuws

Naast algemene vragen en informatie over corona en diabetes, besteden we via nieuwsberichten aandacht aan onderwerpen die in het bijzonder aandacht vragen. Omdat ze in het nieuws zijn, bijvoorbeeld: zijn diabetesmedicatie of hulpmiddelen nog wel voorradig? Of omdat we vanuit de ervaringen van mensen met diabetes merken dat er behoefte is aan bepaalde informatie. Het gaat dan vooral om berichten met praktische informatie over leven met diabetes zoals een bericht over zelfmanagement. Ook delen we via onze social media kanalen, waaronder Facebook, informatie van andere diabetesorganisaties die je verder helpen met je vragen over het leven met diabetes in coronatijd.

Monitoren van beleid

Zorgen dat je de juiste informatie over corona in het algemeen en over corona en diabetes in het bijzonder krijgt, is van groot belang. Onze belangenbehartigers volgen hiervoor de laatste ontwikkelingen en het laatste nieuws, monitoren het beleid van het RIVM en overheid. Ook staan zij doorlopend in contact met leveranciers, koepelorganisaties (zoals de Patiëntenfederatie en Zorgverzekeraars Nederland) en andere diabetesorganisaties. Ook bevragen we onze achterban over hun zorgen over hun diabetes(zorg). Op deze manier bewaken we de diabeteszorg in Nederland en komen we in actie als de situatie daarom vraagt.

Realiseren van online ontmoetingen

We kunnen onze activiteiten, diabetescafés en ontmoetingen tot 1 juni fysiek helaas niet door laten gaan, maar ook online bieden we een luisterend oor! Dat gebeurt in het Trefpunt. Een plek waar je met andere mensen met diabetes ervaringen kunt delen maar ook tips en zorgen kunt bespreken. DVN helpt of verwijst waar nodig en checkt de inhoud op juistheid.

Ook organiseren we via Facebook online informatiebijeenkomsten over diabetes en corona. Dit doen we in een unieke samenwerking met andere (diabetes)organisaties als Bas van de Goor Foundation, Diabetes Fonds, V&VN, InEen, NVvPO, NDF en Novo Nordisk omdat we geloven dat we in tijden als deze juist samen moeten optrekken. Kijk onze online bijeenkomsten over diabetes en corona voor zorgprofessionals (1 april jl.) en mensen met diabetes (2 april jl.) terug. En de bijeenkomst over ‘Beweging in coronatijd’ (22 april).

Bereikbaarheid klantcontactcentrum

Vind je via bovenstaande mogelijkheden nog geen antwoord op je vraag over corona in relatie tot je diabetes? Dan staan de collega’s van ons klantcontactcentrum natuurlijk voor je klaar. We zijn per e-mail en telefoon (033 – 463 05 66) bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Samen staan we sterk

Wij zetten ons dagelijks in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden van de coronacrisis. Dit bereiken we niet alleen, want samen staan we sterk. Sluit je aan, word lid en steun ons om betere diabeteszorg in Nederland mogelijk te maken!

Lees meer

DVN-dossier: coronavirus (Covid-19) en diabetes

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid