Word lid en maak het verschil
Word lid

12 januari 2022

Diabetestechnologie, wat gaat 2022 ons brengen?

Het jaar 2021 was het jaar van 100 jaar insulinetherapie. En ook het jaar waarin de Hybrid Closed Loop zijn doorbraak zag met de keuze in 3 systemen: Tandem, Medtronic en Accu-Chek Diabeloop. We hebben in onze glazen bol gekeken en verwachten de introductie van de volgende innovaties.

OmniPod 5 HCL Systeem
Het eerste draadloze HCL-systeem, dat is wat de OmniPod 5 ons zal brengen. Dit in combinatie met de Dexcom G6.

Kaleido komt terug
De Kaleido pomp komt terug op de markt. De pomp is reeds getest met het Diabeloop-systeem, dus zal naar verwachting snel doorontwikkelen tot een HCL-systeem.

Dana komt op de Nederlandse markt
Dana is een Koreaanse pompfabrikant, een van de eerste ter wereld. Meerdere Nederlanders importeerden deze pomp uit Duitsland, maar de pomp zal nu rechtstreeks in Nederland verkrijgbaar zijn.
Dana maakt gebruik van ‘inter-connectiviteit’, werd al meerdere jaren via DIY (AAPS) en/of CamAPS in een loopsysteem gebruikt, maar zal naar verwachting op termijn gebruikt kunnen worden met Diabeloop.

Inreda kunstalvleesklier
In 2022 zal het grootschalige onderzoek starten naar de Inreda kunstalvleesklier. Een grote groep mensen met de kunstalvleesklier zal vergeleken worden met een groep mensen die insulinepennen of een Hybrid Closed Loop-systeem gebruiken. We zijn erg benieuwd naar  de resultaten van het onderzoek dat in 2023 verwacht wordt.

Dexcom G7
Kleiner, makkelijker aan te brengen en goedkoper, dat zijn de beloftes van Dexcom voor de G7, die dit jaar verwacht wordt.

Abbott FreeStyle Libre 3
De FSL3 is inmiddels geïntroduceerd, is een stuk kleiner dan de FSL2 en de eerste RT-CGM van Abbott. De Freestyle Libre 3 was al beschikbaar in Duitsland en nu dus ook in Nederland.

Medtronic G4
In december is de Medtronic G4 sensor op de markt gekomen. De G4 wordt gebruikt met de Minimed 780G pomp en hoeft in tegenstelling tot de Medtronic G3 niet 2x per dag gekalibreerd te worden maar alleen 1x bij het invoeren van de SmartGuard™-functie.

Slimme Pennen
Verschillende ‘slimme insulinepennen’ zullen op de Nederlandse markt verschijnen. De geïnjecteerde dosis wordt verzonden naar een app. Afhankelijk van de app houdt het daarmee op, of kan het -in combinatie met sensorgegevens- input geven in bijvoorbeeld een boluscalculator.

Meepraten? Dat kan op FacebookLinkedIn of Twitter.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid