Word lid en maak het verschil
Word lid

10 juni 2021

Coronavaccinatie voor jongeren vanaf 12 jaar met medisch risico

Het kabinet heeft het advies van de Gezondheidsraad om jongeren van 12 tm 17 jaar met een medisch risico ook te vaccineren overgenomen. Op dit moment is BioNTech/Pfizer het enige vaccin dat de EMA heeft goedgekeurd voor jongeren vanaf 12 jaar. Wat betekent dit besluit voor jou als je diabetes hebt en in deze categorie valt? Lees hieronder wie, wanneer wordt uitgenodigd en hoe dat verloopt.

Vaccinatie jongeren op basis van de griepprik

De jongeren die volgens dit advies worden uitgenodigd voor coronavaccinatie zijn de jongeren van 12 tot en met 17 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik. Het gaat daarbij naast jongeren met diabetes ook om bijvoorbeeld jongeren met longziekten, kanker en immuundeficiënties. Sta je op basis van je diabetes (of een andere aandoening) bij de huisarts geregistreerd voor de griepprik, dan zul je automatisch een uitnodiging ontvangen.

Hoe en wanneer worden jongeren uitgenodigd voor vaccinatie?

De huisartsen zullen deze jongeren zo snel mogelijk uitnodigen voor de coronavaccinatie. In totaal gaat het naar verwachting om 60.000 tot 100.000 jongeren die nu gevaccineerd kunnen worden. Het streven is dat zij vanaf eind juni een uitnodiging voor hun vaccinatie ontvangen.

Heb je twijfels of jij -of je kind- wordt uitgenodigd? Neem dan contact op met je huisarts.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid