Word lid en maak het verschil
Word lid

30 april 2021

Coronavaccinatie uitnodigingen voor mensen met diabetes

De voortdurende stevige lobby van diverse patiëntenverenigingen waaronder Diabetesvereniging Nederland werpt vanaf a.s. maandag zijn vruchten af. Vanaf 3 mei worden de uitnodigingen voor coronavaccinatie verzonden aan mensen met diabetes tussen de 18 en 60 jaar. Lees meer in dit artikel.

Update 20 mei 2021: Vaccinatie-uitnodiging

De grootste groep mensen met diabetes heeft de vaccinatie-uitnodiging ontvangen. Ook zijn er al veel eerste prikken gezet. Er zijn echter ook nog steeds mensen die op hun vaccinatie-uitnodiging wachten. NOS.nl citeert vandaag het AD: https://bit.ly/3oy47nL over de groep die nog geen uitnodiging heeft ontvangen. Hoor je daarbij en maak je je er zorgen over? Neem dan contact op met je huisarts.

Wanneer ontvang ik mijn coronavaccinatie uitnodiging?

Vanaf 3 mei zullen de coronavaccinatie uitnodigingen verzonden worden aan alle mensen met diabetes tussen de 18 en 60 jaar. Let op: de uitnodigingen worden steeds in delen verzonden zodat het GGD-systeem niet overbelast raakt. Het kan dus zijn dat je in de eerste week een uitnodiging krijgt, maar het kan ook zijn dat je uitnodiging pas volgt in de weken na 3 mei. De planning is dat alle uitnodigingen worden verstuurd t/m 18 mei en dat iedereen rond 21 mei een uitnodiging moet hebben ontvangen.

Hoe werkt het proces van uitnodiging voor de coronavaccinatie?

Huisartsen leveren de gegevens aan een verzendhuis dat in opdracht van de GGD’s en het Ministerie het verzenden van de uitnodigingen verzorgt. Zowel de NHG als LHV adviseren deze verzendhuisroute. Huisartsen mogen er echter ook voor kiezen om de uitnodigingen zelf te verzenden. De laatste informatie van de NHG geeft aan dat dit zelf-verzenden door huisartsen vanaf half mei mogelijk is. Het kan dus zijn dat je in dit geval de brief in de derde week van mei ontvangt. Met de uitnodigingsbrief maak je een afspraak met de GGD. Dat kan dus alleen zodra je de uitnodigingsbrief hebt ontvangen. Heb je twijfels of je wel zult worden uitgenodigd? Neem dan contact op met je huisarts.

Wat als je buiten deze groep valt?

De volledige groep 65+ (ongeacht medische indicatie) kan nu een afspraak maken via coronatest.nl op basis van DigiD of bellen met het GGD-nummer dat staat vermeld op de uitnodigingsbrief. De gehele groep 60 – 65 jaar (ongeacht medische indicatie) wordt op dit moment uitgenodigd door de huisarts. De groep 16 en 17 jaar met diabetes wordt naar voren gehaald, maar staat nu nog niet in deze actuele planning van het ministerie. We verwachten hier binnenkort meer nieuws over.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid