Word lid en maak het verschil
Word lid
Bijwerkingen van de griep- of coronaprik?

22 november 2023

Bijwerkingen van de griep- of coronaprik?

Na een vaccinatie kun je soms last krijgen van een bijwerking. Enkele bekende bijwerkingen zijn stijfheid, een rode pijnlijke plek, koorts en spierpijn. De gevoeligheid voor een bijwerking verschilt per persoon. Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt bijwerkingen.

Bij sommige vaccinaties kan als bijwerking optreden dat de bloedglucosewaardes tijdelijk verhoogd zijn. Probeer je gewone dagindeling aan te houden, ook in eten en drinken. Gebruik insuline en medicatie volgens het schema en houd de waardes goed in de gaten. Neem contact op met je zorgverlener als het niet beter wordt of je het niet vertrouwt.

Melding doen van een bijwerking bij Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb verzamelt meldingen van bijwerkingen van alle medicijnen, vaccins en andere gezondheidsproducten. Daardoor komt er meer kennis over bijwerkingen. Lareb informeert daarover via nieuwsberichten naar gebruikers. En als er veel bijwerkingen zijn of gevaarlijke bijwerkingen dan meldt Lareb deze bij het Ministerie en bij de fabrikant. Gelukkig komen ernstige of gevaarlijke bijwerkingen zelden voor. Wilt u een melding doen, dan kan dit bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

Bijwerkingen van de griepprik?

Lareb heeft alleen meldingen van bijwerkingen gekregen die elk jaar binnenkomen. Dit zijn klachten als roodheid van de huid, een harde plek en stijfheid. Ernstige klachten zijn er niet gemeld.

Bijwerkingen van de coronaprik?

Lareb heeft geen meldingen van nieuwe bijwerkingen sinds de start van de najaarsronde van de coronaprik. Eerdere bijwerkingen die gemeld zijn kwamen nu ook voor, zoals moeheid, hoofdpijn, pijn op de prikplek en stijfheid.

Bijwerkingen van andere medicijnen?

Ook deze kun je altijd melden bij Lareb. Zij verzamelen alle bijwerkingen en kunnen daarmee bepalen of actie door hen nodig is of dat het aantal bijwerkingen laag blijft of dat het gaat om een onschuldige bijwerking. Meld je bijwerking via Meld een bijwerking.

Meer lezen over griep- en coronaprik

Nieuwe rondes griepprik en coronaprik

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid