Word lid en maak het verschil
Word lid

4 maart 2020

Belangrijke veiligheidsinformatie Kaleido insulinecartridge

Vanwege een probleem bij een van de leveranciers van Kaleido kan het slangetje van de insulinecartridge loslaten waardoor de insulinetoediening in gevaar komt. Dit is een mogelijk risico voor de veiligheid van mensen met diabetes die deze insulinepomp gebruiken.

Gebruik je de Kaleido insulinepomp? Dan wordt aangeraden te stoppen met het gebruik van de cartrigdes, deze weg te gooien en over te stappen op een andere vorm van insulinetherapie. Kaleido heeft hierover afspraken gemaakt met Medtronic zodat je als gebruiker een insulinepomp kunt blijven gebruiken tijdens de looptijd van je huidige contract. Ook andere pompleveranciers (zoals Roche, Insulet en Ypsomed) zullen meewerken aan een overstap voor de laatste periode van je contractduur. De keuze voor een alternatieve oplossing (pen of pomp) maak je in overleg met je behandelaar.

Lees meer over op de website van de fabrikant.

Vragen? Neem contact op met Kaleido!

Heb je vragen over het gebruik van je pomp? Neem dan contact op met Kaleido Care via 088 995 58 58 of per mail.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid