Word lid en maak het verschil
Word lid

2 juni 2022

Artikel over effectiviteit diabeteszorg in Zorginstituut Magazine

Mensen met diabetes hebben een dagtaak aan het managen van hun ziekte. Daar komen de persoonlijke consulten bij huisarts of specialist nog bij. Kan monitoring op afstand niet net zo goed effectief zijn? “Iedereen moet de keuze hebben tussen liveconsult en e-zorg” aldus Angela de Rooij, belangenbehartiger van de patiëntenorganisatie Diabetesvereniging Nederland (DVN).

NHG onderzoekt effectiviteit diabeteszorg op afstand: “Iedereen moet de keuze hebben tussen liveconsult en e-zorg” Bron: Artikel Zorginstituut Magazine mei 2022

“Diabeteszorg is goed planbaar, maar nog hoofdzakelijk face-to-face ingericht. Terwijl de behoefte aan digitale uitwisseling van gegevens en advies over zelfmetingen toeneemt”, zegt Angela de Rooij, belangenbehartiger van de patiëntenorganisatie Diabetesvereniging Nederland (DVN) en zelf patiënt met diabetes type 2.

 

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid