Word lid en maak het verschil
Word lid

7 juli 2022

AD.nl: Verplicht bijbetalen of overstappen op ander merk?

Deze vraag stelt AD.nl vandaag in een paginagroot artikel. Diabetesvereniging Nederland (DVN) strijdt al enkele maanden, zowel voor als achter de schermen, tegen dit voorgenomen beleid van het Ministerie van VWS. DVN vindt de situatie waarin mensen met diabetes gedwongen moeten overstappen of met veel hogere kosten worden geconfronteerd, onacceptabel.

Waar komt deze verandering vandaan?

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil het beleid rondom de vergoedingen van geneesmiddelen veranderen. Dit beleid wordt Modernisering Geneesmiddelenvergoedingssysteem of Modernisering GVS genoemd. Onderdeel van dat beleid is dat medicijnen tot op een bepaalde hoogte worden vergoed. Is de prijs van een medicijn hoger dan die vergoeding, dan betaal je zelf het verschil bij. Of je moet overstappen naar een ander medicijn dat wel onder die vergoedingsgrens valt.

Wat vindt DVN?

Wij kunnen uiteraard niet overzien wat de uitdagingen van het ministerie zijn. Noch hebben wij invloed op de prijsstelling van farmaceuten. Wel vinden wij het van het hoogste belang dat de patiënt niet de dupe wordt van dit beleid. Zowel voor en achter de schermen voeren wij al sinds begin dit jaar actief actie om dit te voorkomen.

Lees meer:

Kamervragen over diabeteszorg

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid