Word lid en maak het verschil
Word lid
Verkiezing ledenraad

Verkiezing ledenraad

In oktober 2024 zijn er verkiezingen voor een nieuwe ledenraad. Heb je
diabetes of ben je betrokken bij diabetes en Diabetesvereniging Nederland? De ledenraad biedt een unieke kans om je in te zetten voor een sterke vereniging voor mensen met diabetes.

  Diabetesvereniging kiest

  In oktober 2024 zijn er verkiezingen voor een nieuwe ledenraad. Heb je diabetes of ben je – bijvoorbeeld als partner of ouder van – betrokken bij diabetes en Diabetesvereniging Nederland? De ledenraad biedt een unieke kans om je in te zetten voor een sterke vereniging voor mensen met diabetes.

  De ledenraad

  Diabetesvereniging Nederland bestaat uit 30.000 leden. Een afvaardiging van onze leden zit in onze ledenraad die bestaat uit maximaal 15 personen. De ledenraad wordt gekozen door de leden van de vereniging. Lid zijn van de ledenraad is een verantwoordelijke vrijwilligersfunctie. Je denk mee over de toekomst van de vereniging en houdt toezicht op het functioneren ervan. Jouw inzet maakt een verschil! De verkiezingen vinden plaats van 15 oktober – 1 november 2024. En in december 2024 start de ledenraad in de nieuwe samenstelling.

  Meer informatie vind je op de pagina veelgestelde vragen.

  Wat doe je als lid van de ledenraad?

  Ledenraad-leden denken mee en besluiten over strategische onderwerpen, zoals het meerjarenbeleid, de jaarplannen en de begroting en de jaarrekening. Minimaal twee keer per jaar zijn er vergaderingen. Belangrijke momenten om jouw ervaring en expertise in te zetten. Daarnaast ben je een ambassadeur voor de vereniging. Het maakt niet uit of je jong bent of ouder; of je net lid bent of al jaren; of hoe lang je diabetes hebt. We zoeken mensen van 18 jaar en ouder die een actieve rol willen spelen in ons belangrijke werk voor mensen met diabetes. Een gevarieerde mix van betrokken vrijwilligers die op HBO niveau kunnen functioneren.
  Bekijk het volledige profiel.

  Wat levert het op?

  Lid van de leden van de ledenraad is een interessante vrijwilligersfunctie. Een functie die van belang is voor iedereen met diabetes en Diabetesvereniging Nederland. Persoonlijk levert lid zijn van de ledenraad ook iets op:

  • Een inspirerende omgeving om na te denken over de koers van de grootste patiëntenvereniging van Nederland
  • Persoonlijke ontwikkeling en een sterker cv
  • Een groter sociaal netwerk

  Je hebt invloed in het verder vooruithelpen van de vereniging voor alle mensen met diabetes.

  Huidige leden Chris van Mil en Marika Beier

  Voorlichtingsbijeenkomsten

  Ben je geïnteresseerd in een rol in onze ledenraad? We organiseren voorlichtingsbijeenkomsten om al je vragen te beantwoorden en om uitleg te geven over de ledenraad en zijn taken en bevoegdheden. Deelname aan een voorlichtingsbijeenkomst wordt aanbevolen. De bijeenkomsten zijn:

  Opgeven voor een voorlichtingsbijeenkomst kan door te klikken op een van bovenstaande links.

  Meld jij je aan?

  Tot 1 september 2024 kun je je opgeven als kandidaat voor de ledenraadverkiezing. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. We kijken alvast uit naar je aanmelding.

  Het selectieproces

  Bij de werving en selectie voor de ledenraad worden we ondersteund door bureau K+V. De verkiezingscommissie bestaat uit Frans van den Enden, Els Mandemaker en Piet Zuidervaart. Dit zijn leden van de huidige ALV die niet verkiesbaar zijn voor een volgende termijn.

  Tijdspad voor ledenraadverkiezingen:

  • Deadline kandidaatstelling: 1 september
  • Selectie door verkiezingscommissie uit alle aanmeldingen: vanaf 1 september
  • Kandidatenlijst bekend: 3 oktober
  • Verkiezingsperiode: 15 september t/m 1 november
  • Bekendmaking verkiezingsuitslag: uiterlijk 7 november
  • Installatie nieuwe ledenraad tijdens de vergadering met de huidige ALV: 14 december

  Downloads

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid