Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabetesonderzoek

Door onderzoek weten we steeds meer over diabetes. Wil je deelnemen aan een onderzoek of zoek je juist deelnemers of onze steun voor je onderzoek? 

Oproep plaatsen voor een diabetes onderzoek?

We plaatsen alleen oproepen voor deelname aan onderzoeken als een medisch-ethische commissie (METC), het Diabetes Fonds of onze eigen experts ze hebben goedgekeurd. Neem hiervoor contact op met Astrid de Kooter: 033 - 434 19 68. 

Wil je een oproep plaatsen voor een onderzoek dat niet voldoet aan de voorwaarden hierboven?Stuur je verzoek dan naar diabetes.nl

Meedoen aan een diabetes onderzoek?

Onderzoekers zijn regelmatig op zoek naar mensen die willen meedoen aan onderzoek naar diabetes. Soms vragen ze je een enquête in te vullen, soms gaat het om een lichamelijk onderzoek. Wil je hieraan deelnemen? Bekijk hier de oproepen

Meer weten over onderzoek, kijk ook op diabetes.nl

Op diabetes.nl lees je veel over wetenschappelijk onderzoek. Over wat wetenschappelijk onderzoek is, hoe het wordt uitgevoerd en wie er aan meedoen. 

Oproepen op diabetes.nl

Op diabetes.nl vind je ook oproepen voor deelnemers aan onderzoeken naar type 1, type 2 of andere typen diabetes.nl

Steunverzoek subsidieaanvraag diabetes onderzoek

Onderzoekers die een subsidieaanvraag doen voor hun onderzoek, moeten steeds vaker een steunbetuiging vragen van de patiëntenorganisatie. Steunverzoeken voor subsidieaanvragen of verzoeken tot medewerking aan een onderzoek nemen wij in behandeling als ze voldoen aan deze voorwaarden.

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid of doneer voor een beter leven met diabetes.

Word lid Doneer

Meer weten over diabetesLeer over diabetes in de webinars.
BEKIJK DE AGENDA VOOR ONZE WEBINARS