Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Welke andere typen diabetes zijn er?

Naast diabetes type 1 en diabetes type 2 zijn er nog andere typen diabetes, waaronder MODY, LADA, type 3c en zwangerschapsdiabetes.Overige typen diabetes

Wat is MODY?

MODY is een erfelijke vorm van diabetes. Bij MODY werkt de alvleesklier niet goed, waardoor er vaak te weinig insuline wordt afgegeven of te laat. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker te hoog blijft. Er zijn verschillende soorten MODY.

Lees meer over MODY op diabetes.nl

Wat is LADA?

LADA is een vorm van diabetes type 1 die zich heel langzaam ontwikkeld en een auto-immuunziekte. Bij LADA valt het lichaam de cellen aan die insuline maken, waardoor deze cellen niet genoeg insuline meer maken.

Lees meer over LADA op diabetes.nl

Wat is zwangerschapsdiabetes?

Zwangerschapsdiabetes is een tijdelijke vorm van diabetes die ontstaat tijdens de zwangerschap. Het wordt ook wel diabetes gravidarum genoemd. Deze vorm van diabetes ontstaat vaak tussen de 24e en 28e week van de zwangerschap. 

Lees meer over zwangerschapsdiabetes op diabetes.nl

Welke andere typen diabetes zijn er?

Naast de hierboven genoemde typen diabetes zijn er nog andere vormen van diabetes. Zo is er prediabetes waarbij je een hoger risico loopt op het krijgen van diabetes type 2. En diabetes type 3c dat je krijgt door schade aan je alvleesklier. 

Lees meer over andere typen diabetes op diabetes.nl

Ontvang magazine Diabc

Ontvang magazine Diabc

Wil je meer weten over jouw diabetes? En lees je graag ervaringen van lotgenoten? Word lid en ontvang het blad 6x per jaar in je bus!

Word lid

Met anderen praten over je diagnoseWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR HET TREFPUNT