Word lid en maak het verschil
Word lid
Verschil diabetes type 1 en 2

Verschil diabetes type 1 en 2

Diabetes type 1 wordt meestal ontdekt op jongere leeftijd en wordt veroorzaakt door een auto-immuunreactie. Diabetes type 2 ontstaat meestal op latere leeftijd en wordt vaak geassocieerd met overgewicht en een ongezonde levensstijl. Dat is niet altijd de oorzaak, erfelijkheid speelt ook een rol.

  Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en diabetes type 2?

  Diabetes type 1 wordt meestal ontdekt op jongere leeftijd en wordt veroorzaakt door een auto-immuunreactie. Door die auto-immuunreactie valt het lichaam de cellen die insuline produceren in de alvleesklier aan. Hierdoor kan het lichaam geen insuline meer maken. Dat leidt tot een tekort aan insuline in het lichaam. Mensen met diabetes type 1 moeten dagelijks insuline injecteren om hun bloedsuikerspiegel te reguleren.

  Diabetes type 2 ontstaat meestal op latere leeftijd en wordt vaak geassocieerd met overgewicht en een ongezonde levensstijl. Dat is niet altijd de oorzaak, erfelijkheid speelt ook een rol. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam nog steeds insuline aan, maar de cellen in het lichaam reageren er niet meer goed op. Daardoor ontstaat er een insulineresistentie. Dit leidt tot een ophoping van glucose in het bloed, wat kan leiden tot hoge bloedsuikerspiegels. Mensen met diabetes type 2 kunnen vaak hun bloedsuikerspiegel reguleren door hun dieet aan te passen, meer te bewegen en indien nodig medicatie te nemen.

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid