Word lid en maak het verschil
Word lid
Prediabetes

Prediabetes

Wat is prediabetes? Prediabetes betekent dat je te hoge bloedglucosewaarden hebt en een hoger risico loopt op diabetes type 2. De meeste mensen krijgen uiteindelijk diabetes type 2. Vaak weten mensen met diabetes type 2 niet eens dat...

  Wat is prediabetes?

  Prediabetes betekent dat je te hoge bloedglucosewaarden hebt en een hoger risico loopt op diabetes type 2. De meeste mensen krijgen uiteindelijk diabetes type 2. Vaak weten mensen met diabetes type 2 niet eens dat ze eerst prediabetes hebben gehad. Er zijn ook mensen die uiteindelijk geen diabetes type 2 krijgen. Waarom de een wel en de ander niet, is nog onduidelijk.

  Is prediabetes gevaarlijk?

  Als je de hele tijd hoge bloedglucosewaarden hebt, is dat slecht voor je lichaam. Je hebt meer kans op andere aandoeningen en complicaties. Dus ook al blijft het bij prediabetes, dan is het nog steeds niet goed voor je. Meer over prediabetes en hoe je weet of je prediabetes hebt zie je op diabetes.nl.

  Meer over prediabetes

  Lees over prediabetes en hoe je weet of je prediabetes hebt op diabetes.nl

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid