Word lid en maak het verschil
Word lid
Algemene Ledenvergadering/ ledenraad

Algemene Ledenvergadering/ ledenraad

Onze Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste toezichthoudend orgaan van de vereniging. De leden zijn gekozen uit en door de ruim 35.000 leden van Diabetesvereniging Nederland. De ALV bestaat uit maximaal 25 leden.

  Onze Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste toezichthoudend orgaan van de vereniging. De leden zijn gekozen uit en door de ruim 35.000 leden van Diabetesvereniging Nederland.

  Wat doet de ALV?

  De ALV is het hoogste toezichthoudend orgaan binnen Diabetesvereniging Nederland. De taken van de ALV richten zich op ‘gisteren en morgen’. Zo stemt de ALV vooraf in met het strategisch meerjarenplan, het jaarplan en de begroting. Daarnaast toets de ALV deze achteraf via het jaarverslag en de jaarrekening.

  Word vrijwilliger

  Help je anderen graag om voluit te leven met diabetes? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

  Vrouw met blond haar in tuin

  Wie is de ALV?

  De leden van de ALV worden rechtstreeks gekozen uit de leden van de vereniging. De ALV bestaat uit maximaal 25 leden. Dit zijn de gekozen leden die op dit moment de ALV vormen:

  Naam
  Chris van Mil
  Egon Engelbertink
  Els Mandemaker
  Frans van den Enden
  Gerrie van Deuren
  Hennie ten Voorde
  Janneke van der Meer
  Jose Hardes
  Larissa Exalto
  Marika Beier
  Marjolijn van Ekkendonk
  Marvin Micka
  Nicolette van den Bosch – Raaijmakers
  Piet Zuidervaart
  Roeland Nijland

  Commissies van de ALV

  Binnen de ALV zijn er speciale commissies die zich bezighouden met bepaalde onderwerpen.

  • Remuneratie/werkgeverscommissie

  Remuneratie betekent ‘betaling’. Deze commissie geeft advies over de vergoeding van het bestuur en houdt functioneringsgesprekken met de bestuursleden.

  • Auditcommissie

  Audit betekent ‘kritisch onderzoek naar de (manier van) leiding van een bedrijf’. Deze commissie bespreekt de financiële zaken van de vereniging met het bestuur en de directie.


  Downloads

  Lees meer

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word lid en maak het verschil

  Jouw lidmaatschap kan levens redden! Help diabetes begrijpen en bestrijden met je gift aan Diabetesvereniging Nederland.

  Word lid