Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

Voordeliger verzekeren via Zilveren Kruis

Zilveren Kruis en Diabetesvereniging Nederland (DVN) werken actief samen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes.

Zilveren Kruis vertelt hieronder zelf over de voordelen van hun collectieve verzekering.

Ontwerp zonder titel (73)

Voordelen bij Zilveren Kruis

Als je als lid van DVN collectief verzekerd bent bij Zilveren Kruis, dan profiteer je van diverse voordelen.

Medisch advies, waar je ook bent

Als je je niet lekker voelt, bijvoorbeeld tijdens een reis in het buitenland, en je wilt graag overleggen met een medisch expert dan kan dat via de app Zilveren Kruis Wijzer. Je krijgt antwoord van medisch experts, waar je ook bent. Bijvoorbeeld over de zorg in het buitenland, corona of tips voor als je erop uit gaat. 

Gezonder leven is geen wedstrijd

De TotaalCheck helpt je ontdekken wat meetelt voor jouw gezondheid. Iedereen is anders en heeft andere dingen nodig om zich goed en gezond te voelen. Weet je wat dat voor jou is? Kom erachter met de TotaalCheck. De check geeft inzicht in jouw totaalplaatje als het gaat om voeding, beweging, ontspanning, slaap, omgeving en relaties.

Actify, de vitaliteitscoach van Zilveren Kruis

Blijf mentaal en fysiek fit met de vitaliteitscoach Actify en ontvang uitdagende challenges om fysiek en metaal fit te blijven, oefeningen in en om het huis, je focus verbeteren en grip krijgen op emoties. 

Waarover wil jij in gesprek?

Op Samen van Zilveren Kruis kun je vragen stellen en ervaringen delen. Heel eenvoudig! Kies de categorie die het beste past bij wat jou bezighoudt en begin een gesprek. Of kijk eerst eens rond om te zien wat anderen zeggen. Je kunt hier onder andere topics vinden over corona, geldzaken, ziekte en behandeling en hulp bij een gezondere leefstijl.

Snelle uitbetaling via de app

Maak je gebruik van 'Mijn Zilveren Kruis' of de Zilveren Kruis-app, dan wordt de vergoeding binnen drie werkdagen uitbetaald.

Gemiddeld 49 dagen sneller geholpen 

Wachten op zorg is iets waar veel Nederlanders in 2021 mee te maken hebben gehad. Door Covid-19 werd de zorg afgeschaald en duizenden operaties en behandelingen uitgesteld. Door bemiddeling van Zilveren Kruis konden verzekerden gemiddeld 49 dagen eerder geholpen worden.

Meer weten?

Bel Zilveren Kruis op 071-751 00 52 of kijk op de website. Het collectiviteitsnummer is 207074873.

Overstappen naar collectief

Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zilveren Kruis biedt een collectieve verzekering met de volgende voordelen:

 • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering (behalve Tand*** en Tand****)
 • 5% korting op de aanvullende verzekeringen
 • Uw vergoeding wordt binnen 3 werkdagen uitbetaald
 • In Mijn Zilveren Kruis regelt u al uw zorgzaken online
 • Vergoeding diabetes hulpmiddelen
 • (Gedeeltelijke) vergoeding van cursussen van DVN
 • Een patiënten-, basis- of een vervolgeducatiecursus (vanaf aanvullend 2 sterren tot maximaal €115 per cursus per kalenderjaar) wordt vergoed voor mensen met diabetes type 2 (georganiseerd door DVN of door een thuiszorginstelling).
 • Ben je tussen de 18 en 29 jaar oud, dan zijn voor jou de premies van aanvullende verzekeringen anders. Kijk in de Premietabel.

Met anderen praten over verzekering en vergoedingwant diabetes heb je niet alleen

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons