Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

DVN en OHRA: samen sterk

Diabeteszorg die aansluit op je persoonlijke situatie is een belangrijke voorwaarde om voluit te kunnen leven met diabetes. Een goede zorgverzekering is daarin belangrijk.

Een verzekering mét goede zorg voor mensen met diabetes en zónder Paarse Krokodillen. Dat is de kern van de collectieve OHRA Zorgverzekering van DVN.

Wil je meer weten over de collectieve OHRA Zorgverzekering van DVN of een verzekering afsluiten? Regel het direct! 

Voor iedereen met korting

Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je gezondheidssituatie is. Diabetes of niet, je kunt bij Ohra altijd een zorgverzekering en aanvullende verzekering afsluiten. Je betaalt geen toeslag op je premie en krijgt niet te maken met beperkingen op je dekking omdat je diabetes hebt.

Met de collectieve OHRA Zorgverzekering van DVN krijg je een aantrekkelijke collectiviteitskorting van 4% op de basisverzekering en 10% op de aanvullende (tand)verzekeringen (behalve op OHRA Sterk en OHRA Tandsterk). 

Goede zorg centraal

Het draait natuurlijk allemaal om goede zorg. OHRA wil dat je je leven met diabetes zo optimaal mogelijk kunt inrichten. Daarom zijn de vergoedingen die je krijgt vanuit de Basisverzekering en aanvullende verzekeringen OHRA Aanvullend, OHRA Extra Aanvullend en OHRA Uitgebreid belangrijk. Dat is de basiszorg waar je op kunt bouwen.  

De OHRA collectieve zorgverzekering van DVN is er ook voor je partner en kinderen. Zij profiteren mee van de korting en gunstige voorwaarden. Kinderen tot 18 jaar zijn zelfs helemaal gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner.

OHRA gaat verder

Bij OHRA heb je altijd vrije zorgkeuze: je kiest zelf je zorgverlener. Of deze nu door ons is gecontracteerd of niet: wij betalen de rekening. Verder profiteer je van onze Klantvoordelen: je krijgt korting op handige behandelingen en hulpmiddelen. En op het gebied van zorg en diabetes biedt OHRA maar liefst 5 speciale diensten:

1. 10% korting op de DVN-cursus Diabetes voor dummies

Heb je te maken met diabetes? Dan kan OHRA zich voorstellen dat je daar graag meer over wilt weten. Volg dan de cursus ‘Diabetes voor Dummies’ met 10% korting. Je kan deze cursus ook volgen als je zelf geen diabetes hebt, maar iemand in je omgeving. De cursus biedt je tips, handige weetjes en basiskennis over diabetes wat je  in het dagelijks leven met diabetes van pas kan komen.

2. Vergoeding DVN-lidmaatschap

Bij drie van OHRA aanvullende verzekeringen krijg je je DVN-lidmaatschap vergoed tot maximaal € 25,-.

3. OHRA Gezond

Je krijgt de Module OHRA Gezond gratis bij je collectieve verzekering. Hiermee kun je rekenen op:

  • een gratis sportmedisch onderzoek of sportkeuring. Speciaal gericht op mensen met een chronische aandoening zoals diabetes.
  • een gratis Persoonlijke Gezondheidscheck 
  • een jaarlijkse vergoeding van € 150,- voor gezondheidscursussen en beweegprogramma’s.

4. Werken aan je gezondheid

Omdat het werken aan je gezondheid vaak toch wat lastiger is, helpt OHRA je in aanvulling op de DVN-cursussen met:

  • De Online Leefstijlcoach: verbeter je vitaliteit, verminder stress en maak gezonde keuzes. De online leefstijlcoach is op ieder moment beschikbaar. Kies uit de modules Gezonde voeding, Stoppen met roken, Vitaal en energiek en Assertiviteit. Of kies ze alle vier.
  • FitzMe: met FitzMe werk je actief aan een gezonde levensstijl op verschillende gebieden. Lees interessante artikelen, maak tests voor inzicht en volg modules om ongezond gedrag om te zetten in gezond gedrag.

5. Vergoedingen voor mantelzorg

Veel van de aanvullende verzekeringen van OHRA bieden een vergoeding voor een mantelzorgcursus en 14 dagen vervangende mantelzorg. Bekijk de vergoedingen.

Nieuw: Fysio Meeneemservice

Maak je je fysiobehandelingen in 2020 niet op? Met OHRA Sterk, OHRA Aanvullend of OHRA Extra Aanvullend en onze nieuwe Fysio Meeneemservice neem je de behandelingen mee naar 2021.

Wil je meer weten over de collectieve OHRA Zorgverzekering van DVN? Of wil je deze direct afsluiten? Regel het direct
Of Bel OHRA via 026-400 40 40. Het collectiviteitsnummer is 10161.

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons

Met anderen praten over verzekering en vergoedingwant diabetes heb je niet alleen