Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

OHRA-collectieve zorgverzekering voor DVN-leden

Diabeteszorg die aansluit op je persoonlijke situatie is een belangrijke voorwaarde om voluit te kunnen leven met diabetes. Een goede zorgverzekering is daarin belangrijk. Kijk naar de praktische voordelen die de collectieve verzekering van DVN je biedt. 

Ontwerp zonder titel (16)

Een verzekering mét goede zorg voor mensen met diabetes en zónder Paarse Krokodillen. Dat is de kern van de collectieve OHRA Zorgverzekering.

Meer hierover lees je verderop op deze pagina. Maar Ohra heeft ook andere verzekeringen, zoals:

Zorgeloos op reis in 2022?

Natuurlijk! Maar net als in en om het huis, zit ook op vakantie een ongelukje in een klein hoekje. Dat kan OHRA helaas niet voorkomen. Maar OHRA kan er wel alles aan doen om de zorgen en stress die daarbij komen kijken zo klein mogelijk te maken.

Want ziekte of een ongeval thuis is vervelend, maar in een vreemde omgeving waar je misschien ook de taal niet (goed) beheerst, zorgt dit voor éxtra stress.

Goed voorbereid op reis!

Dit begint bij het checken van je verzekeringen. Ben je goed verzekerd? En wat als er onverhoopt toch wat gebeurt? OHRA staat voor je klaar. Om zorgen uit handen te nemen en te helpen waar het kan.

Plan een half uurtje om een paar zaken door te lopen en voor te bereiden. Gewoon tussen het inpakken van de snorkel en wegzwijmelen bij je reisgids door.

OHRA biedt zekerheid

Alle aanvullende verzekeringen van OHRA bieden 100% vergoeding voor spoedeisende medische zorg. Wereldwijd. Niet aanvullend verzekerd of niet bij OHRA verzekerd? Voeg dan medische kosten toe op je OHRA reisverzekering.

Naar reisverzekering

OHRA is altijd dichtbij

Met de OHRA Hulpdienst in je mobiel. Heb je hulp nodig? De OHRA Hulpdienst is altijd in de buurt en biedt direct hulp. 24/7 bereikbaar. Gewoon in het Nederlands.

Zet in je mobiel

OHRA biedt gemak

'Vraag de dokter' gebruik je bijvoorbeeld als je in het buitenland een gezondheidsvraag hebt. Je chat direct met een verpleegkundige. Je kunt zelfs een foto delen. 7 dagen per week bereikbaar. Gewoon bij je collectieve OHRA Zorgverzekering!

Installeer de app 

Meer weten?

Bijvoorbeeld hoe het zit met medicijnen op reis? Of met de speciale EHIC pas? Bekijk alle ins en outs van zorg op reis op de speciale buitenlandpagina van OHRA.

 

Lees hier alles over de OHRA zorgverzekering

Blijf fit en vitaal met OHRA 

OHRA helpt je graag om te werken aan je eigen gezondheid en vitaliteit. Zodat jij jouw leven met diabetes zo optimaal kunt invullen. Hoe? Met praktische voordelen. Speciaal bij jouw collectieve OHRA Zorgverzekering via DVN.

OHRA Gezond. Met gratis Gezondheidscheck 

Een gezonde levensstijl is belangrijker dan ooit. OHRA helpt je hierbij met de module OHRA Gezond. En omdat je via DVN collectief verzekerd bent bij OHRA, krijg je deze module helemaal gratis. Je profiteert van:

Sportmedisch onderzoek en een sportkeuring. 

Sporten is niet alleen leuk maar ook gezond. Dat geldt zeker voor mensen met diabetes. Maar soms heb je een steuntje in de rug nodig om (weer) te gaan sporten. OHRA biedt jou de steun die je nodig hebt met een vergoeding van € 150,- per jaar voor sportmedisch onderzoek en een sportkeuring. 

Preventief onderzoek 

Naar onder andere risicofactoren voor hart- en vaataandoeningen: een belangrijk aandachtspunt als je diabetes hebt. Of ga voor een onderzoek naar arbeid belemmerende aandoeningen. Met OHRA Gezond krijg je ieder jaar tot € 150,- vergoed voor deze onderzoeken samen.

Gezondheidscursussen en beweegprogramma’s. 

Met diabetes heb je te maken met een chronische aandoening. Een gezondheidscursus of beweegprogramma biedt inzicht hoe je het beste met deze aandoening om gaat. Denk bijvoorbeeld aan de DVN cursus ‘Voluit leven met diabetes’. 

Via OHRA Gezond krijg je ieder jaar maximaal € 150,- vergoed voor gezondheidscursussen en beweegprogramma’s. En de gratis persoonlijke Gezondheidscheck van NIPED, t.w.v. € 42,50.

Voordeel bij je DVN-lidmaatschap

Als lid van DVN mét de collectieve OHRA Zorgverzekering krijg je extra voordeel.

·         Vergoeding van diabetesmateriaal bij de DVN winkel

Koop je je diabetesmateriaal bij de DVN winkel en valt het onder je dekking? Dan krijg je een vergoeding vanuit je OHRA Zorgverzekering. Goed om te weten: gaat het om een vergoeding vanuit de Basisverzekering? Dan moet je wel even een voorschrift bij je arts opvragen. 

·         Korting op je DVN-lidmaatschap

Je krijgt jaarlijks € 25,- korting op je lidmaatschap van DVN bij een aanvullende verzekering. Dit geldt niet voor de OHRA Compact, Sterk en aanvullende tandartsverzekeringen.

OHRA Klantvoordelen

Inclusief 10% korting op de diabetescursus ‘Diabetes voor Dummies’

Met de OHRA Klantvoordelen krijg je korting op allerlei hulpmiddelen en behandelingen. Zoals 10% korting op de cursus ‘Diabetes voor Dummies’ bij DVN. Je kunt de cursus zelf volgen, of iemand in je omgeving die mee wil weten over leven met diabetes.

Een steuntje in de rug van je mantelzorger

Mantel zorgende medewerkers zijn vaak een kei in jongleren: zorg, gezin, werk. Maar ook zij komen waarschijnlijk  handen tekort. Daarom helpt OHRA een handje mee. Zo biedt OHRA bij verschillende aanvullende verzekeringen mantelzorgondersteuning met verschillende diensten en vergoedingen. Denk bijvoorbeeld aan de Mantelzorgmakelaar, die regeltaken uit handen neemt of 14 dagen vervangende mantelzorg regelt zodat mantelzorgers even kunnen bijtanken.

Omdat wij ons heel goed kunnen voorstellen dat mantelzorgers niet eenvoudig hun weg kunnen vinden in alle wetten, regels en instanties, bieden wij de OHRA Zorg Assistent. Wij leiden mantelzorgers eenvoudig door het doolhof van wet- en regelgeving. Het wordt direct duidelijk op welke zorg en ondersteuning men recht heeft en waar en hoe dit geregeld kan worden. Voor iedereen toegankelijk, of je nou bij OHRA verzekerd bent of niet. 

Declareren? OHRA App

Heb je de cursus Voluit leven met diabetes of Diabetes voor Dummies gevolgd? Of wil je je jaarlijkse DVN-lidmaatschap of diabetesmaterialen uit de DVN winkel declareren? Je regelt het direct via de OHRA App:

·         Na betaling ontvang je een factuur: check of hier duidelijk je NAW gegevens en datum op staan en dat het gaat om een DVN-cursus, diabetesmateriaal via de DVN winkel of het DVN-lidmaatschap

·         Volg je niet zelf de cursus Diabetes voor Dummies, maar iemand in je omgeving? Zorg er dan voor dat jouw NAW gegevens op de factuur staan, en dien deze zelf in

·         Upload en declareer je factuur in de OHRA App

Nog niet collectief verzekerd bij OHRA? Denk vast na over 2023

Ben je nog niet collectief verzekerd bij OHRA via DVN? Hieronder zie je de voordelen van dit jaar (2022) van de Collectieve OHRA Zorgverzekering via DVN:

Iedereen is welkom 

Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat je gezondheidssituatie is. Diabetes of niet, je kunt bij OHRA altijd een zorgverzekering en aanvullende verzekering afsluiten. Je betaalt geen toeslag op je premie en krijgt niet te maken met beperkingen op je dekking omdat je diabetes hebt.

Korting in 2022

·         Je krijgt korting op je premie: 4% op de basisverzekering en 10% de aanvullende (tand)verzekeringen (m.u.v. OHRA Compact, OHRA Sterk en OHRA Tand Sterk)

·         Je krijgt ieder jaar € 25,- korting op je DVN-lidmaatschap bij een aanvullende verzekering (m.u.v. de tandartsverzekeringen en OHRA Compact en OHRA Sterk

·         Je krijgt korting op diverse cursussen van de Diabetesschool van DVN

·         Profiteer van de unieke Fysio Meeneemservice: maak je je fysiobehandelingen niet op? Neem er dan maximaal 9 mee naar het volgende jaar. Bekijk de voorwaarden

‘De OHRA collectieve zorgverzekering van DVN is er ook voor je partner en kinderen. 

Zij profiteren mee van de korting en gunstige voorwaarden. 

Kinderen tot 18 jaar zijn zelfs helemaal gratis meeverzekerd op de meest uitgebreide aanvullende verzekering van jou of je partner.’

Tip!

Twijfel je welk pakket het beste bij jou past? Dan helpt de pakketwijzer je verder. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de collectieve OHRA Zorgverzekering van DVN? Of wil je deze afsluiten voor 2023? Bel OHRA via (026) 851 25 01. Het collectiviteitsnummer is 10161.

Word lid

Word lid

Goede zorg is belangrijk bij diabetes, zeker in deze tijden! Wij blijven ons inzetten voor vergoedingen en de beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder je hulp. Help jij ook mee?

Steun ons

Met anderen praten over verzekering en vergoedingwant diabetes heb je niet alleen