Informatie voor zorgprofessionals

Als zorgverlener speel je een grote rol in het leven van mensen met diabetes. Je beantwoordt hun vragen en biedt informatie waar ze in het dagelijks leven mee verder kunnen. Misschien signaleer je bij je patiënten de behoefte aan meer kennis. Of wil je zelf je kennis vergroten? Maak dan gebruik van onze mogelijkheden!

Ervaringen van andere mensen met diabetes zijn van grote waarde voor je patiënt om van te leren en zich in te herkennen. En voor jou om gebruik van te maken in de uitoefening van je vak. Laten we elkaar dus helpen! Wij stellen graag onze ervaringsdeskundigheid en expertise beschikbaar. We bieden verschillende trainingen, cursussen en materialen.

Symposium

'Uitdagingen in de diabeteszorg', 1 juni 2018 in Veenendaal.

Speciaal voor jouw agenda

 • Nationale Diabetes Dag (NDD): Diabetes in al z'n dimensies, 18 maart 2018, Amersfoort. Meer informatie en aanmelden
 • Symposium Diabetesacademie: 'Uitdagingen in de diabeteszorg', 1 juni 2018, Veenendaal. Een dag vol inspiratie, handreikingen, oplossingen en kennis van nieuwe ontwikkelingen ter bevordering van de diabeteszorg in je dagelijkse praktijk. Meer informatie en aanmelden

 

 

Ons aanbod voor jouw patiënten

 • Vragen over leefstijl, hypo’s, complicaties, bewegen, medicatie, de zorgverlener, zelfcontrole en voeding? Laat je patiënten met diabetes gratis een themabijeenkomst volgen bij ons op de DiabetesSchool. Ook partners en andere geïnteresseerden zijn welkom.
 • Wat is diabetes type 2 nu echt en hoe leer je ermee leven? Alles over behandeling, leefstijl, eetgewoontes en diabetes leren accepteren. In de cursus Leven met diabetes komt het allemaal aan bod, in 3 interactieve bijeenkomsten. Ook partners zijn welkom. 
 • Groepspoli Drank, drugs en diabetes voor jongeren met diabetes type 1. Zij en/of hun ouders krijgen voorlichting over de effecten van alcohol en drugs. Ook een groepspoli in jouw ziekenhuis aanbieden voor €85,-- exclusief reiskosten? Of heb je vragen? Mail ons. Bekijk ook de informatie voor jongeren over alcohol en drugs
 • Loopt je patiënt vast in het werk vanwege diabetes? Dan kan een coachingstraject uitkomst bieden. Een coach die zelf diabetes heeft helpt dan om het voluit werken met diabetes (weer) mogelijk te maken. 

Liever iets op maat? Dan kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

“Cursusleiders zijn duidelijk, betrokken, open, voelen met je mee en hebben kennis van zaken”

- Hanneke


Speciaal voor de praktijk en zorggroep

 • Wij hebben over diverse brochures voor de praktijk over leven met diabetes. Bijvoorbeeld over complicaties. Ook hebben wij handige zorgwijzers en checklists. Bestel je folders voor de praktijk via onze klantenservice.
 • We verzorgen trainingen op maat voor je praktijk of zorggroep. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem per e-mail contact op met onze relatiebeheerder Angela de Rooij of bel 033 - 463 05 66.
 • Zoek je een vrijwilliger die vanuit ervaringsdeskundigheid kan meedenken over een informatiebijeenkomst voor je patiënten met diabetes? Of die deelneemt aan een kwaliteitsteam of ketenzorgoverleg? Ons team van Adviseurs Zorgkwaliteit (AZK) werkt graag samen aan gezondheid. Betrokken en met kennis van zaken. Welke vraag heb jij voor onze AZK? Neem contact op met Angela de Rooij of bel 033 - 463 05 66.
 • Wij hebben gecertificeerde vrijwilligers die volgens een strikt protocol bloedglucosecontroles mogen uitvoeren. Het tarief hiervoor is € 85 excl. BTW per vrijwilliger per dagdeel. Aanvragen? Stuur een mailtje.
   

Speciaal voor verpleeg- en thuiszorg

Hoe ga je als medewerker om met mensen met diabetes? De training Borg je diabeteszorg gaat daar op een praktische wijze dieper op in! Tijdens deze training is er aandacht voor:

 • signalen herkennen
 • complicaties
 • dagcurves
 • bloedglucosewaarden begrijpen
 • streefwaarden

Het is een interactieve geaccrediteerde training (V&VN en EADV). Wij verzorgen deze training ook op locatie.

Lees ook

Onze brochures

Onze brochures

Op zoek naar een brochure of zorgwijzer? Wij hebben diverse folders over leven met diabetes.

Leven met diabetes

Leven met diabetes

Een toegankelijke cursus voor iedereen die net de diagnose diabetes heeft gekregen.

Diabeteswerkcoach

Diabeteswerkcoach

Diabetes en werk gaat niet altijd vanzelf. Soms kun je wat hulp gebruiken.