Informatie voor zorgprofessionals

Als zorgverlener speel je een grote rol in het leven van mensen met diabetes. Je beantwoordt hun vragen en biedt informatie waar ze in het dagelijks leven mee verder kunnen. Misschien signaleer je bij je patiënten de behoefte aan meer kennis. Of wil je zelf je kennis vergroten? Maak dan gebruik van onze mogelijkheden!

Ervaringen van andere mensen met diabetes zijn van grote waarde voor je patiënt om van te leren en zich in te herkennen. En voor jou om gebruik van te maken in de uitoefening van je vak. Laten we elkaar dus helpen! Wij stellen graag onze ervaringsdeskundigheid en expertise beschikbaar.

Ontvang onze nieuwsbrief

4 x per jaar DVN-nieuws speciaal voor zorgprofessionals in je mailbox.

Voor in de agenda

Wij organiseren en participeren in informatieve bijeenkomsten ter bevordering van de diabeteszorg in je dagelijkse praktijk. ook delen we graag bijeenkomsten waar diabeteszorg deel uitmaakt van de agenda. Bekijk het programma en kom ook!

 • Avondnascholingen 2019: 'Hoe optimaliseer ik de behandeling van diabetes type 2?'

  Voor wie? Huisartsen en praktijkondesteuners
  Waar en wanneer? In 2019 op 20 locaties verspreid over het land.

  Een nascholing over hoe je de diabeteszorg verbetert door met standaarden, richtlijnen en protocollen in het achterhoofd, de patiënt centraal te stellen. Een bijeenkomst met handreikingen en inspiratie voor je dagelijkse werk.  Accreditatie wordt voor 3 uur aangevraagd bij Accreditatie Bureau cluster 1, Kwaliteitsregister V&V en NVvPO.

  Meer informatie en aanmelden
   

Ons aanbod voor jouw patiënten

 • Wij organiseren veel activiteiten en informatieve bijeenkomsten over typische diabetesthema’s als leefstijl, hypo’s, complicaties, bewegen, medicatie, zelfcontrole en voeding? Laagdrempelige bijeenkomsten waar je patiënten in de meeste gevallen gratis aan kunnen deelnemen. Ook partners en andere geïnteresseerden zijn welkom.
 • Groepspoli Drank, drugs en diabetes voor jongeren met diabetes type 1. Zij en/of hun ouders krijgen voorlichting over de effecten van alcohol en drugs. Ook een groepspoli in jouw ziekenhuis aanbieden voor €85,-- exclusief reiskosten? Of heb je vragen? Mail ons. Bekijk ook de informatie voor jongeren over alcohol en drugs
 • Loopt je patiënt vast in het werk vanwege diabetes? Dan kan een coachingstraject uitkomst bieden. Een coach die zelf diabetes heeft helpt dan om het voluit werken met diabetes (weer) mogelijk te maken. 
   

Liever iets op maat? Dan kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

“Cursusleiders zijn duidelijk, betrokken, open, voelen met je mee en hebben kennis van zaken”

- Hanneke

Speciaal voor de praktijk, zorggroep of -instelling

 • Wij hebben diverse folders en brochures over leven met diabetes. Bijvoorbeeld over complicaties. Ook hebben wij handige zorgwijzers en checklists. Bestel het brochuremateriaal voor jouw praktijk via onze klantenservice.
 • Zoek je een vrijwilliger die vanuit ervaringsdeskundigheid kan meedenken over een informatiebijeenkomst voor je patiënten met diabetes? Of die deelneemt aan een kwaliteitsteam of ketenzorgoverleg? Ons team van Adviseurs Zorgkwaliteit (AZK) werkt graag samen aan gezondheid. Betrokken en met kennis van zaken. Welke vraag heb jij voor onze AZK? Neem contact op met Angela de Rooij of bel 033 - 463 05 66.
 • Wij hebben gecertificeerde vrijwilligers die volgens een strikt protocol bloedglucosecontroles mogen uitvoeren. Het tarief hiervoor is € 85 excl. BTW per vrijwilliger per dagdeel. Aanvragen? Stuur een mailtje.
 • We verzorgen bij de Diabetesacademie trainingen op maat voor je praktijk, zorggroep of -instelling. Bekijk ons aanbod.

 

Lees ook

Onze brochures

Onze brochures

Op zoek naar een brochure of zorgwijzer? Wij hebben diverse folders over leven met diabetes.

Diabetesacademie

Diabetesacademie

Toepasbare kennis op basis van ervaringsdeskundigheid: educatie voor jou als professional.

Zorgprofessional abonnement

Zorgprofessional abonnement

Weet wat je patienten beweegt met een abonnement ter inspiratie en praktische ondersteuning.