Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Voor sportscholen

Sporten is belangrijk voor iedereen. Ook voor mensen met diabetes. En dat zijn er inmiddels meer dan een miljoen. Help jij deze mensen om de weg naar de sportschool te vinden?

Jouw sportschool kan het keurmerk ‘oog voor diabetes’ krijgen. Alle medewerkers krijgen dan een cursus over diabetes. Zo weten ze precies hoe ze iemand met diabetes kunnen begeleiden en adviseren.

Sporten in een veilige omgeving

De drempel om te gaan sporten is vaak hoog. Zeker voor mensen met diabetes. Want wat als hun bloedglucosewaarde bijvoorbeeld ineens daalt? Het keurmerk geeft hen een veilig gevoel. Ook voor zorgverleners is het makkelijker om door te verwijzen naar een sportschool met oog voor diabetes.

Met ons in gesprek?

Wil jij de kwaliteit van je sportschool verhogen? Bekijk de voorwaarden en ga met ons in gesprek! Neem contact op met Hans de Rooij.

Bekijk ook het aanbod voor professionals van de Diabetesacademie: toepasbare kennis over de beleving van diabetes in alle omstandigheden en fasen van de ziekte.

Toen we begonnen, kwam ze vermoeid en niet vrolijk binnen. Nu heeft ze weer energie en ze voelt zich veel beter. Dat is prachtig om te zien. Ik zie mensen gezond worden, daar word ik blij van.

Richard Verf, eigenaar sportcentrum Go for it, Meppel

Doe een gift

Doe een gift

Met jouw donatie strijden wij voor goede zorg en voluit leven voor iedereen met diabetes.

Doneer

Met anderen praten over bewegenwant diabetes heb je niet alleen