Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Online cursus diabetes type 2

Je leefstijl aanpassen en vervolgens gemotiveerd blijven, is niet altijd makkelijk. Daarom biedt Diabetesvereniging Nederland jou de online cursus Leven met diabetes type 2 aan. De cursus geeft je inzicht. Je komt erachter wat voor jou werkt om voluit te kunnen leven met diabetes type 2.

Heb je recent de diagnose gekregen of al een tijd geleden? Als je aan de slag wilt met je gezondheid gaat deze cursus je verder helpen.

Minder of geen medicatie meer?

De cursus is boeiend, interactief en praktisch. Je leert hoe je doelen moet stellen. Daarnaast maak jij je eigen plan. Zo kun je de kennis die je hebt opgedaan, meteen toepassen in je leven. Je kunt veel bereiken als je bepaalde gewoonten aanpast. Misschien heb je zelfs minder of geen medicatie meer nodig.

Heb je een vraag voor ons?

Stuur ons je vraag via het contactformulier. We proberen je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Stuur ons je vraag

Inhoud van de cursus

Onder leiding van een coach die zelf ook diabetes heeft, kom je in kleine groepjes 5 keer online bij elkaar. Je krijgt informatie en wisselt ervaringen uit. Daarnaast ga je zelf aan de slag met de theorie. Je neemt die online in je eigen tempo door. Ook krijg je een werkboekje met opdrachten die je kunt maken. Die opdrachten hebben te maken met jouw persoonlijke situatie. 

Deze onderwerpen komen in ieder geval voorbij in de cursus:

•    Wat is het effect van je leefstijl op je diabetes?
•    Wat is gezonde voeding?
•    Hoe zit het met koolhydraten?
•    Hoe beweeg je op een makkelijke manier meer?
•    Wat is de rol van hormonen?
•    Hoe voorkom je complicaties?
•    Welke medicijnen zijn er en hoe werken ze?
•    Welke zorgverleners kunnen je helpen?

“Het delen van ervaringen en het luisterend oor, daar heb ik veel aan gehad. De tips en ideeën van andere mensen met diabetes vond ik echt heel waardevol.” – Geert

Wat je verder moet weten

Vanaf het moment dat de cursus start, heb je toegang tot het e-learning platform. Een van de coaches neemt in de week daarvoor contact met je op voor een kennismaking.

Omdat het een online cursus is, heb je een apparaat (bijvoorbeeld laptop of computer) nodig met camera en microfoon.

Cursusdata

De cursus start meerdere keren per jaar. De data voor de eerstvolgende bijeenkomsten vind je op de aanmeldpagina. Heb je interesse in de cursus, maar kun je niet op bovenstaande data? Geef dat dan aan via dit formulier en ontvang als eerste de nieuwe cursusdata.

Aanmelden

Wil je weten hoe je de controle over je diabetes type 2 krijgt en houdt? Meld je dan nu meteen aan! De cursus kost €75,-. Leden van Diabetesvereniging Nederland (DVN) betalen €25,-.

De prijs is inclusief begeleiding, een digitaal werkboek en drie maanden toegang tot het online platform. Misschien kan je de kosten voor deze cursus vergoed krijgen bij je zorgverzekeraar via een aanvullende verzekering.

Heb je nog vragen over deze online cursus? Stuur ons een mailtje.

Help mee

Help mee

Steun Diabetesvereniging Nederland en word nú lid

Word lid

Diabetes? Wij zijn er voor jou!Diabetesvereniging Nederland is er voor en door mensen met diabetes.
Word nú lid en help mee!