Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Mijn kind heeft diabetes

Als je hoort dat je kind diabetes heeft, staat de wereld van je kind, jou en je gezin op z’n kop. Na de diagnose is het leven van je kind niet meer hetzelfde. Jullie moeten leren bloedsuiker meten, koolhydraten tellen, prikken of het pompje bedienen.

Na een periode van veel nieuwe indrukken komt er pas ruimte voor emoties, zoals boosheid en verdriet. Je vraagt je af hoe de toekomst van je kind eruit gaat zien. Hoe zorg je ervoor dat je kind zo normaal mogelijk kan opgroeien? En hoe ga je om met alle verplichtingen en de wisselingen in bloedsuikerwaarden? Wij helpen je er graag bij!

De dochter van Mariëlle (50 jaar) kreeg op vijfjarige leeftijd te horen dat ze diabetes heeft. “Het allerheftigst vond ik dat alle zorgeloosheid en spontaniteit uit ons leven verdween.”

Elke activiteit vraagt om een voorbereiding

Als je kind de diagnose diabetes heeft gekregen, zijn er steeds weer situaties waar je over na moet denken. Of waar je bezorgd om bent. Want buitenspelen, bij oma logeren of een kinderfeestje zijn activiteiten geworden die voorbereiding vragen. Gelukkig kun je met diabetes wel sporten, feestmaaltijden eten en op schoolreisje. Maar het vraagt altijd aandacht van je kind en het gezin.

Wat doet DVN voor je?

Wij zijn er voor jullie! We geven adviezen en tips. We brengen ouders en kinderen met diabetes met elkaar in contact. En we bieden een luisterend oor en hulp als dat nodig is. 

· Onze SugarKidsClub organiseert activiteiten voor kinderen met diabetes en hun ouders. Contact met andere ouders is heel waardevol. En hetzelfde geldt voor kinderen. Bij onze activiteiten kun je ervaringen delen en van elkaar leren op een gezellige manier! 

· Ook online kun je met andere ouders in contact komen via Diabetes Trefpunt. Het is fijn om ergens je vragen te kunnen stellen en ervaringen te delen. Én om te merken dat je niet de enige bent.

· Op onze Facebookpagina vind je de laatste nieuwtjes en activiteiten van SugarKidsClub. En bijna iedere week heeft Mario wel weer een interessant weetje dat hij graag met jou en je kind deelt via Facebook en TikTok.

· Ook bieden we via ons magazine Diabc en onze nieuwsbrief betrouwbare informatie en praktische tips over leven met diabetes. Word lid van DVN en ontvang 6 keer per jaar Diabc!

 

Het is nu 1 jaar terug dat Mara diabetes kreeg. Ik word nog steeds wel eens wakker met het idee dat het alleen een nare droom was.

Evelyn (42)

Organiseer een actie

Organiseer een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Met anderen praten over je kindWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR HET TREFPUNT