Word lid en maak het verschil
Word lid
Onze trainers

Onze trainers

De trainers van Diabetesvereniniging Nederland ontwikkelen en verzorgen achter de schermen trainingen, (online) cursussen en webinars voor mensen met diabetes. Ze stellen zich aan je voor.

  De trainers van Diabetesvereniniging Nederland ontwikkelen en verzorgen achter de schermen trainingen, (online) cursussen en webinars voor mensen met diabetes. Ze stellen zich aan je voor.

  Judith Opland stelt zich voor

  “Ik ben Judith Opland en werk sinds 2022 als trainer bij Diabetesvereniging Nederland. Ik heb een medische achtergrond met onderzoekservaring in het diabetesveld. Zo heb ik drie jaar op het Joslin Diabetes Center in Boston (USA) onderzoek gedaan. Daarnaast heb ik tien jaar als docent gewerkt in het hoger onderwijs. Ik ben getrouwd en trotse moeder van twee lieve jongens. Sinds 1981 heb ik diabetes type 1.”

  Judith Opland: “Mijn doel is om mensen met diabetes te helpen om hun zelfvertrouwen en kennis op diabetesgebied te vergroten”

  Wat doe je precies?

  “Mijn medische, onderzoek en didactische achtergrond combineer ik met mijn ervaringsdeskundigheid om samen met mijn collega’s educatieve programma’s te ontwikkelen. Van e-learnings, ontwikkelen van foldermateriaal tot presentaties. Mogelijk ben je mij ook in één van onze webinars tegengekomen. Mijn kracht ligt vooral op inhoudelijke diabeteskennis.”

  Wat wil je bereiken als trainer?

  “Mijn doel is om mensen met diabetes te helpen om hun zelfvertrouwen en kennis op diabetesgebied te vergroten. Zodat zij zelf de regie kunnen pakken om hun diabeteszorg zo in te richten dat ze volwaardig mee kunnen komen in onze samenleving.”

  Meer leren over diabetes

  Tijdens onze webinars vertellen experts over de laatste ontwikkelingen op diabetesgebied.

  Casper Boekelaar stelt zich voor

  “Ik ben Casper Boekelaar en sinds april 2023 ben ik werkzaam als trainer bij Diabetesvereniging Nederland. In mijn vrije tijd geniet ik volop van een mooie wandeling in de natuur rond de Reeuwijkse plassen vanuit mijn woning in Gouda. Verder ontspan ik door in de keuken bezig te zijn met koken of het bakken van lekkere dingen. Dit doe ik ook graag samen met mijn twee dochters. Sinds 1986 heb ik diabetes type 1 en sinds 2021 heeft ook mijn jongste dochter diabetes type 1.”

  Casper Boekelaar: “Het geeft mij energie om een stukje mee te lopen met mensen met diabetes zodat zij voluit kunnen leven met diabetes”

  Wat doe je precies?

  “Binnen ons team houd ik me bezig met het organiseren van webinars over tal van onderwerpen waar mensen met diabetes mee te maken krijgen. Ik zoek naar passende sprekers en plan, promoot en organiseer de webinars. Daarnaast ontwikkel ik met mijn collega’s nieuwe educatie-programma’s en geef ik cursussen en trainingen. Ik combineer hierin ervaringen die ik heb opgedaan in mijn voorgaande (commerciële) functies met mijn ervaringsdeskundigheid op het gebied van diabetes en ook mijn coachingvaardigheden.”

  Wat wil je bereiken als trainer?

  “Het geeft mij energie om mensen met diabetes van kennis te voorzien en soms een stukje met ze mee te mogen lopen om voluit te leren leven met diabetes. Ik vind het mooi om mensen zelf inzichten te laten krijgen door ze de juiste vragen te stellen en dit zet ik dan ook graag in tijdens cursussen en trainingen.”

  IJda Colet stelt zich voor

  “Ik ben IJda Colet en sinds 2019 werkzaam als trainer bij Diabetesvereniging Nederland. Mijn diabeteshulphond Belder is altijd bij me en ondersteunt mij met mijn diabetesmanagement. Ik word helemaal blij van oppassen en spelen met mijn kleinkinderen en op reis gaan met mijn partner en Belder.”

  IJda Colet: “Er zijn nog zoveel mensen die weinig weten over hoe je voluit kunt leven met diabetes. Daar wil ik mij elke dag voor inzetten”

  Wat doe je precies?

  “Ik geef veel trainingen aan onze vrijwilligers. Ik leid ze onder andere op tot prikconsulent, voorlichter of coach. Ik help ze om hun kennis en vaardigheden te vergroten zodat zij het werk op een prettige manier kunnen doen, waar ze zelf ook blij van worden. Ook ondersteun ik met mijn ervaring mijn collega’s om het aanbod van Diabetesvereniging Nederland goed af te stemmen op een zeer diverse samenleving.”

  Wat wil je bereiken als trainer?

  “In 2007 kreeg ik diabetes type 1 en dat bracht mij bij de vereniging. Als vrijwilliger heb ik mij tien jaar ingezet in de regio Utrecht en bij de SugarKidsClub. Ik kwam veel ervaringsgenoten tegen en zag de impact van diabetes op het dagelijkse leven. Dit – en mijn jarenlange ervaring als trainer in het welzijnswerk – motiveert mij om waardevolle cursussen te ontwerpen en geven aan onze vrijwilligers en mensen met diabetes. Een voorbeeld hiervan is de online cursus Leven met Diabetes type 2. Er zijn nog zoveel mensen die weinig weten over hoe je voluit kunt leven met diabetes. Daar wil ik mij elke dag voor inzetten.”

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid