Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Hoe kies ik een (Hybrid) Closed Loop Systeem?

De Hybrid Closed Loop heeft gezorgd voor een revolutie onder mensen met diabetes type 1. Met een HCL halen loopers glucosewaarden waar ze vroeger alleen van konden dromen. Hieronder vind je alle handvaten voor het maken van een goede HCL-keuze.

Hybrid Closed Loop systeem bij diabetes

Steeds meer mensen met diabetes type 1 adopteren de technologie* en er komen steeds nieuwere systemen beschikbaar. In juli 2022 kwam het nieuwste en vierde HCL-systeem (met CE-keurmerk) op de markt. Daarnaast zijn er twee DIY-systemen beschikbaar op basis van open-source software.

* Helaas wordt een HCL systeem nog niet breed vergoed. Bekijk de vraag 'Kom ik in aanmerking voor vergoeding van een HCL?' om te kijken of jij in aanmerking komt. De DVN zet zich er voor in om CGM-, en HCL-systemen breder vergoed te krijgen. 

Meer weten over Hybrid Closed Loop systemen kijk dan ook eens op www.diabetes.nl. Of praat er met anderen over op het Trefpunt

Help mee

Help mee

Goede zorg is belangrijk bij diabetes. Wij zetten ons in voor brede vergoeding en beschikbaarheid van goede zorg en hulpmiddelen. Dat kunnen we niet zonder jou.

Word lid

Blogs lezen en schrijven over leven met diabetes?Deel je ervaringen met anderen.
NAAR HET TREFPUNT