Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Medische verklaring

Het is verstandig om een medische verklaring mee te nemen als je met diabetes op reis gaat. Hierop staat welke medicijnen en hulpmiddelen je gebruikt.3

Wat staat er nog meer op de medische verklaring?

Ook geeft de verklaring aan waarom je insuline, een bloedsuikermeter en glucosehoudend eten of drinken bij je moet hebben in het vliegtuig.

Download gratis een medische verklaring in het Engels, Russisch, Duits, Frans, Spaans, Turks of Grieks. Vul de verklaring in die jij nodig hebt en laat deze ondertekenen door je (huis)arts.

Europees medisch paspoort

Een Europees medisch paspoort is geen noodzakelijk document. Het is een hulpmiddel dat in  ingewikkelde of vervelende medische situaties kan helpen in het gesprek met een hulpverlener in het buitenland. In het paspoort vermeld je gegevens, je ziekten, aandoeningen, de contactgegevens van je behandelaren en medicijngebruik. 

Je kunt een Europees medisch paspoort kopen bij Voluit Leven met diabetes en door je behandelaar laten invullen en ondertekenen. 

Een zorgeloze vakantie!

Reserve medicatie, medisch paspoort, vertalingen, je medicijninformatie, reserve hulpmiddelen. Heb je alles bij je?

Download de gratis inpaklijst

Welke regels gelden er voor mijn bestemming?

Twijfel je of je een medische verklaring nodig hebt? Of wil je weten welke regels er gelden voor het land van jouw bestemming? Kijk dan op 'medicijnen op reis' van het CAK.

Ik had een verklaring in het Turks op zak.
Niet nodig gehad, maar het voelde wel fijn.

Geke, 45 jaar

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

Help je anderen graag om voluit te leven met diabetes? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Bekijk hier wat je kunt doen

Meer weten over diabetesLeer over diabetes in de webinars.
BEKIJK DE AGENDA VOOR ONZE WEBINARS