Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

SugarKidsClub: de enige club voor kinderen met diabetes!

Leven met diabetes vraagt niet alleen veel van je kind, maar ook van je hele gezin. Elke leeftijd brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe fijn is het om dit te kunnen delen met anderen? Dat kan bij onze SugarKidsClub! 

Ontwerp zonder titel (57)

Waar kinderen én ouders elkaar ontmoeten

De SugarKidsClub organiseert leuke en leerzame activiteiten voor kinderen. En omdat bij sommige activiteiten een ouderprogramma wordt georganiseerd, ontmoet je vanzelf andere ouders.

“Ik heb er zo veel aan gehad om met twee andere moeders te praten over Jips hypo’s na het sporten! Zij vertelden mij uit ervaring hun aanpak. Daar had ik meer aan dan de theorie van de diabetesverpleegkundige.”

Moeder Diana van zoon Jip (9)

Op kamp met SugarKids

Ieder jaar organiseert de SugarKidsClub verschillende kampen voor kinderen en jongeren met diabetes (6-16 jaar). Op kamp met de SugarKids betekent vooral: heel veel lol hebben. Maar ongemerkt leert je kind een heleboel. Door de spelletjes die we spelen, maar ook door de gesprekken met elkaar.

Tijdens een kamp is je kind even niet de enige met diabetes. Je kind ziet dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen en hoe zij met hun diabetes omgaan. Dat is heel leerzaam. Een aantal dagen samen met andere kinderen met diabetes, leidt vaak tot meer zelfstandigheid. Maar ook tot nieuwe inzichten en vriendschappen voor het leven!

Aanbod van diabeteskampen

We hebben een breed aanbod van SugarKids kampen. Van een griezelkamp in de herfstvakantie tot supertoffe sport- en spelkampen in de bossen en ponykampen op de manege in De Glind. Voor iedereen zit er wel wat leuks bij! We organiseren deze kampen samen met Ycamps.
Neem een nooit-meer-te-vergeten-kamp mee in je vakantieplannen voor aanstaande herfst en zomer! Bekijk het volledige aanbod van de SugarKidsClub-kampen en meld je kind aan.

Willen broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes zonder diabetes mee? Dat kan, maar een plek is dan niet gegarandeerd. Kinderen en jongeren met diabetes staan tijdens de SugarKidsClub kampen namelijk écht op nummer 1.

Begeleiding: je kind is in goede handen

Tijdens een kamp leren kinderen zelf nadenken over keuzes rondom het regelen van hun diabetes. Ze krijgen daarbij hulp van een team van ervaringsdeskundigen, een (kinder)diabetesverpleegkundige en een (kinder)arts. Sommige vrijwilligers zijn zelf als kind mee geweest op kamp. Ze zijn nu vrijwilliger geworden om andere kinderen ook een onvergetelijke week te bezorgen. Veel van hen hebben dus zelf ook diabetes! Vrijwilligers van de SugarKidsClub hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd.

Dit mag je van ons verwachten aan medische begeleiding bij activiteiten (pdf)

Vergoeding

Tot voor kort werd deelname aan onze kinderkampen standaard vergoed door de zorgverzekeraar. Helaas hebben veel zorgverzekeraars deze vergoeding (deels) geschrapt. Hierdoor bestaat de kans dat sommige kinderen om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan een diabeteskamp.

Als patiëntenorganisatie gunnen we ieder kind met diabetes een kamp. Even niet het gevoel hebben dat ‘anders’ te zijn. En op een positieve manier leren omgaan met hun diabetes. Daar hebben ze op latere leeftijd veel profijt van. In onze gesprekken met zorgverzekeraars is de vergoeding van deze kampen dan ook zeker een van de agendapunten.

Heb je vragen over de kampen of wil je vrijwilliger worden?

Stuur dan een mailtje naar sugarkids@dvn.nl.

Om vrijwilliger te worden moet je minimaal 18 jaar zijn.

Wist je dat…

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat deelname aan een diabeteskamp ervoor zorgt dat kinderen lekkerder in hun vel zitten en meer leren over diabetes. Ook heeft het een positief effect op de diabeteszelfzorg. Kinderen leren hun diabetes zelf beter managen. Lees hier alle uitkomsten van het onderzoek van de American Diabetes Association (Engelstalig).

Mireille had geen diabetes en was ineens de uitzondering! Want wij hadden het allemaal wel. Dat was best wel grappig.

Tamar (7)

 

Familiedagen

Als ouder komt er veel op je af als je kind diabetes heeft. Tijdens de bezoeken aan het ziekenhuis is de tijd vaak kort. Het lukt dan niet om alles te bespreken en te vragen aan het medische team. Daarom organiseren we bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) familiedagen. Op een familiedag kun je vragen stellen aan een kinderdiabetesverpleegkundige, kinderdiabetesarts en diëtist. Verder is er natuurlijk ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. 

Vrijwilligers van de SugarKidsClub zijn er deze dagen bij om de kinderen te begeleiden. Zij organiseren leuke activiteiten op het terrein. Ook is er een grote speeltuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

We lunchen met z’n allen en sluiten de dag af met een gezellige borrel met lekkere hapjes en drankjes.

De familiedagen vind je in de agenda. Daar kun je je ook aanmelden.

En wat biedt SugarKidsClub nog meer?

Zes keer per jaar ontvang je het magazine Diabc in de bus met daarin een pagina speciaal voor kinderen. Op deze pagina delen we leuke prijzen en vrijkaartjes waar je kind kans op maakt. Ook kun je gebruikmaken van kortingen op verzekeringen.

Organiseer een actie

Organiseer een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Met anderen praten over je kindWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR HET TREFPUNT