Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Goed op weg met diabetes type 2

Heb je net de diagnose diabetes type 2 gekregen? Dan komt er veel op je af. Waar moet je beginnen? Of heb je al langer diabetes type 2 en heb je nooit de basis onder de knie gekregen? Met de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2 helpen we je op weg.

Misschien voel je je onzeker en zoek je op internet naar meer informatie. Hoe zit het met voeding en beweging? Medicatie? Hypo’s en hypers? Hoe pakken andere mensen met diabetes het aan? 

Inhoud cursus

Heb je dit soort vragen? Volg dan de snelcursus Goed op weg met diabetes type 2 van Diabetesvereniging Nederland. In twee uur tijd leer jij de basis van leven met diabetes type 2. We bespreken onderwerpen als: wat is diabetes type 2, de oorzaken, mogelijke behandelingen, omgaan met hypo’s en hypers, voeding en mentale aspecten.  

Daarnaast ontmoet je andere mensen met diabetes en leer je van elkaars ervaringen. 

Aanmelden

De snelcursus wordt zowel online als in Amersfoort gegeven. Kijk in de Agenda voor de eerstkomende snelcursus en meld je aan.

Meer leren over diabetes

Diabetes is vooral een zelfzorg ziekte. Een paar keer per jaar zie je je behandelaar. De overige 360 dagen per jaar ben je op jezelf aangewezen. Het helpt als je meer weet. Doe je voordeel met onze webinars, cursussen en alle andere activiteiten.

Volg een webinar Bekijk de activiteiten