Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Jongeren met diabetes

Reizen, relaties, alcohol en drugs, gadgets, rijlessen, studentenleven, solliciteren, werken of een huis kopen. Van alles waar je mee te maken krijgt als jongere. Wat is de invloed hiervan op je diabetes? Deel je ervaring en lees de ervaring van anderen bij JONG met diabetes. Of neem deel aan onze activiteiten!

Briefwisseling Minister Kuipers over vergoeding CGM

In januari stuurde Diabetesvereniging Nederland (DVN) samen met andere diabetesorganisaties een welkomstbrief aan de nieuwe Minister van Volksgezondheid, professor dr. Kuipers. In deze brief vroegen wij aandacht voor de vergoeding van rtCGM. Op zijn uitgebreide reactie d.d. 7 maart stuurden wij afgelopen week een vervolg met daarin nieuwe argumenten en bewijsvoering. 

Zorginstituut bekijkt wetenschappelijk bewijs Hybrid Closed Loop (HCL) systemen

Zorginstituut Nederland heeft begin mei een nieuw bericht op de eigen website geplaatst over de vergoeding van rtCGM en Hybrid Closed Loop systemen. In dit bericht geeft het Zorginstituut aan de door Diabetesvereniging Nederland (DVN) aangedragen onderzoeksliteratuur (gebundeld door het Diabetes Fonds) te bekijken en mogelijk een standpunt in te nemen over HCL.

Reactie minister op brief over vergoeding sensoren

Begin januari stuurde Diabetesvereniging Nederland (DVN) samen met andere diabetesorganisaties een brief aan de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin we vroegen om vergoeding van rtCGM sensoren. Afgelopen donderdag ontving DVN een reactie op deze brief van de minister. 

Blogs lezen over leven met diabetes?Blogs lezen over leven met diabetes?