Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

SugarKidsClub

Als je kind diabetes heeft, staat het leven van je kind op zijn kop. Maar ook de invloed op je gezin is groot. Meerdere malen per dag prikken, ook ‘s nachts, en koolhydraten tellen: leven met diabetes vraagt veel van een kind en de ouders.

Hoe fijn is het dan om dit te kunnen delen met anderen? En om leuke leerzame dingen te doen met lotgenootjes? Voor alle ‘sugarkids’ en hun ouders is daarom de SugarKidsClub opgericht.

Je kind in goede handen

Bij onze activiteiten hebben we gewoon heel veel lol. Maar ongemerkt leert jouw kind wel een heleboel. Bijvoorbeeld door een koolhydraatmemory-spel met de groep of gesprekjes tijdens de afwas. En wat zijn we trots als iemand een Prikdiploma met cadeautje krijgt, als ie op kamp voor het eerst een infuussetje heeft gezet.

Je staat er niet alleen voor

In elke nieuwe levensfase van je kind kom je nieuwe uitdagingen tegen. Bijvoorbeeld intensief sporten, verhuizen, logeerpartijtjes een nieuw diabetesteam of je kind krijgt prikangst. En wanneer je kind de overstap maakt naar een andere school, zoals het basis- of middelbaar onderwijs. Wil je in contact komen met andere kinderen met diabetes en hun ouders? Dan kun je bij de SugarKidsClub terecht. Bij de meeste activiteiten wordt een ouderprogramma georganiseerd of ontmoet je vanzelf andere ouders.

De vrijwilligers bij deze activiteiten zijn ervaringsdeskundig, arts, diabetesverpleegkundige of diëtist. Voor de meerdaagse activiteiten hebben zij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overlegd.

Ik heb er zo veel aan gehad om met 2 andere moeders te praten over Jips hypo’s na het sporten! Zij vertelden mij uit ervaring hun aanpak; en daar had ik meer aan dan de theorie van de diabetesverpleegkundige

Moeder Diana van zoon Jip (9)

De enige club voor kinderen met diabetes!

Jouw kind ontvangt elke maand een educatief filmpje van 'Mario bezoekt ....' en maakt kans op allerlei vrijkaartjes en leuke prijzen. Jij krijgt 6x per jaar het magazine Diabc in de bus met daarin een pagina voor kinderen en je kunt gebruikmaken van kortingen op verzekeringen, zoals de insulinepompverzekering.

Mireille had geen diabetes en was ineens de uitzondering! Want wij hadden het allemaal wel. Dat was best wel grappig.

Tamar (7)

Wat is er te doen

Organiseer een actie

Organiseer een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Met anderen praten over je kindwant diabetes heb je niet alleen