Word lid en maak het verschil
Word lid
Vergoeding metformine

Vergoeding metformine

De vergoeding van metformine in Nederland valt onder de basisverzekering. Dat betekent dat het wordt vergoed voor mensen met diabetes type 2 en type 1. Het medicijn wordt alleen volledig vergoed als het is voorgeschreven door een arts.

  Vergoeding van metformine

  De vergoeding van metformine in Nederland valt onder de basisverzekering. Dat betekent dat het wordt vergoed voor mensen met diabetes type 2 en type 1. Het medicijn wordt alleen volledig vergoed als het is voorgeschreven door een arts. Het gaat wel af van je eigen risico. Dat wil zeggen dat als je eigen risico nog niet op is, je het medicijn tot aan dat bedrag zelf betaalt.

  Preferentiebeleid op metformine

  Er is een preferentiebeleid op metformine. Dit betekent dat een zorgverzekeraar voor jou kan bepalen welk merk metformine jij gebruikt. De samenstelling is hetzelfde, dus er zijn geen overstap bijwerkingen bekend. Wil je toch een ander merk gebruiken, dan betaal je zelf het verschil in prijs. Metformine is een relatief vrij goedkoop medicijn.

  Lees meer over metformine

  Wat metformine is en wat het voor je doet, maar ook hoe het zit met bijwerkingen zie je op de pagina Metformine.

  Kijk filmpjes over koolhydraten

  Bij diabetes hebben koolhydraten veel invloed. 12 filmpjes met meer uitleg.

  Overzicht van filmpjes over koolhydraten
  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid