Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Meldpunt diabeteszorg in verpleeghuis, verzorgingshuis of oudereninstelling

Wil jij een tip of advies geven waar anderen hun voordeel mee kunnen doen? Of heb jij een geweldig idee om de diabeteszorg bij ouderen makkelijker te maken? Wil je een pluim uitdelen aan een instelling waar de diabeteszorg goed is geregeld? Of heb je een aandachtspunt of zorg omtrent diabeteszorg in verpleeghuis, verzorgingshuis of oudereninstelling? Je kunt je tips, ideeën, complimenten of zorgen kwijt in het Meldpunt formulier hieronder.

pexels-andrea-piacquadio-3768131

Wat doet het Meldpunt?

Er zijn veel initiatieven in de ouderenzorg, ondanks dat de werkdruk hier enorm is toegenomen. Het Meldpunt diabeteszorg in verpleeghuis, verzorgingshuis of oudereninstelling brengt oplossingen, adviezen, goed werkende projecten, aandachtspunten en eventuele zorgen in de diabeteszorg voor zorgprofessionals, mensen met diabetes in de instellingen, mantelzorgers en familieleden en andere betrokkenen in kaart. Goed toepasbare oplossingen zullen we breed delen, of verwerken in adviezen in de zorg.

Hoe werkt het?

Meld je idee, pluim, tip, opmerking of aandachtspunt op het formulier hieronder. Je krijgt geen directe of rechtstreekse reactie op de melding. Ze worden verzameld en bij goed toepasbare oplossingen, adviezen of tips kijken we in hoeverre deze breed toepasbaar en deelbaar is. Deze zullen we dan communiceren via onze website DVN.nl.

Waarom dit Meldpunt?

Diabeteszorg is ingewikkeld. Het is persoonsafhankelijk en er zijn veel ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld in diabetes technologie. En diabeteszorg is van grote invloed op de kwaliteit van leven en op mogelijke complicaties zoals hartfalen, nier- en zenuwschade.

Zeker als iemand met diabetes niet meer (geheel) voor zichzelf kan zorgen kan diabeteszorg lastiger worden. Instellingen moeten inspelen op intensieve en gespecialiseerde zorg die meerdere keren per dag moet worden uitgevoerd. Maar ook mantelzorgers, familieleden en andere betrokkenen lopen tegen nieuwe uitdagingen aan.

Met de oplossingen, ideeën en andere meldingen uit het Meldpunt kunnen we zorginstellingen, mantelzorgers, familie en zorgprofessionals ondersteunen met oplossingen en educatie. 

Steun ons met een regelmatige gift

Steun ons met een regelmatige gift

Jong en oud met diabetes steunen? Help met een regelmatige gift. Met jouw hulp komen we op voor alle mensen met diabetes.

Doneer elke maand of elk (half) jaar

Help je mee voor bredere vergoedingen?Want voluit leven is voor iedereen van belang.
WORD LID