Word lid en maak het verschil
Word lid
Onlangs diabetes type 1 gekregen?

Onlangs diabetes type 1 gekregen?

We zijn op zoek naar patiënten die onlangs de diagnose diabetes type 1 hebben gekregen en HLA DR3-DQ2 hebben, een bepaald genetisch risico op diabetes type 1.

Gezocht:

  • De diagnose diabetes type 1 is niet langer dan zes maanden geleden gesteld
  • Leeftijd 12-29 jaar

In het DIAGNODE-3-onderzoek wordt gekeken of met het experimentele geneesmiddel Diamyd® (rhGAD65) de eigen insulineproductie van het lichaam behouden kan worden door de auto-immune aanval op de insulineproducerende cellen (bètacellen) in de alvleesklier te stoppen of te vertragen. Het behouden van het vermogen van de bètacellen leidt tot een betere bloedsuikerbalans en een kleiner risico op lage bloedsuikerspiegels (hypoglycemie), ketoacidose en chronische complicaties.

We zijn op zoek naar patiënten die onlangs de diagnose diabetes type 1 hebben gekregen en HLA DR3-DQ2 hebben, een bepaald genetisch risico op diabetes type 1. Deelnemers worden eerst onderzocht om te kijken of ze dit HLA-genotype hebben en dus aan het onderzoek kunnen meedoen.

Patiënten die aan de criteria voldoen, ondergaan gedurende twee maanden een behandeling en worden willekeurig toegewezen. Tijdens deze twee maanden wordt het te onderzoeken geneesmiddel Diamyd® of een placebo (een behandeling zonder het actieve bestanddeel) tijdens een echografie toegediend door een ervaren specialist via een injectie in een lymfeklier in de lies. Welke patiënt welke behandeling krijgt wordt willekeurig bepaald en noch de deelnemers noch de artsen weten welke behandeling wordt gegeven.

Lees mee of doe mee aan het DIAGNODE-3 onderzoek.

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid