Word lid en maak het verschil
Word lid
Gezocht: jonge vrouwen met diabetes type 1

Gezocht: jonge vrouwen met diabetes type 1

Type 1 diabetes en eten is soms een ingewikkelde combinatie. Helemaal in een maatschappij waar zo veel nadruk wordt gelegd op een perfect lichaam. ‘Hoe ga je om met de druk van social media?’ ‘Hoe kun je je beter voelen over je eigen lichaam en je diabetes?’ ‘En hoe ontwikkel je een gezonde(re) relatie met eten?’ Met deze vragen gaan onderzoekers van het Amsterdam UMC aan de slag in het Diabetes Body Project onderzoek.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar jonge vrouwen tussen de 14-35 jaar die:

  • Minstens 1 jaar diabetes type 1 hebben
  • Willen werken aan een gezond(er) lichaamsbeeld

Waar gaat het onderzoek over?

Het Diabetes Body Project is een onderzoek ontwikkeld door en voor jonge vrouwen met diabetes type 1, die een gezond lichaamsbeeld voor zichzelf en anderen willen bevorderen, en heeft als doel eetproblematiek te voorkomen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in 3 landen: Amerika, Noorwegen en Nederland.

Wat houdt meedoen in?

Voor het onderzoek worden deelnemers verdeeld over 2 programma’s. In het ene programma volgen deelnemers 6 keer wekelijks een online groepsbijeenkomst van één uur met vijf andere type 1-ers waarin we het onder andere hebben over onrealistische schoonheidsidealen en hoe hier weerstand tegen te bieden, de voor- en nadelen van social media en het hebben van een goed en gezond leven met diabetes. In de andere groep bekijken deelnemers informatieve video’s over dezelfde onderwerpen.

Daarnaast vullen deelnemers 5 keer vragenlijsten in en zal er 5 keer een kort interview gehouden worden om te volgen of en wat er verandert over de tijd. Het onderzoek duurt in totaal 2 jaar.

Dit kan je allemaal vanuit huis doen en voor je deelname krijg je een vergoeding!

Interesse of meer informatie?

Wil je meer weten of mee te doen aan het onderzoek? Kijk dan op onze website: www.diabetesbodyproject.nl.

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid