Word lid en maak het verschil
Word lid
DVN is een stuk van mijn leven

DVN is een stuk van mijn leven

Piet Smits (78) is sinds zijn 18e vrijwilliger voor DVN: “Ik was 7 jaar toen de kinderarts bij mij diabetes type 1 vaststelde. Hij maakte mij gelijk lid van de NVS - nu DVN." "Om mijn ouders te...

Piet Smits (78) is sinds zijn 18e vrijwilliger voor DVN: “Ik was 7 jaar toen de kinderarts bij mij diabetes type 1 vaststelde. Hij maakte mij gelijk lid van de NVS – nu DVN.”

“Om mijn ouders te ontlasten en mijn diabetes beter te leren kennen, ging ik naar het kindertehuis “Bos en Duin” in Egmond aan Zee en naar “Huis ter Duin” in Huis ter Heide. Ik heb daar nog steeds mooie herinneringen aan. Toen ik verkering kreeg met Miny werd zij gewaarschuwd: “Weet je wel dat Piet zwaar suiker heeft”. Gelukkig trok ze zich er niets van aan, inmiddels zijn we 54 jaar gelukkig getrouwd. Ik maakte alle diabetesontwikkelingen en veranderingen mee. Van naalden uitkoken en slijpen naar wegwerpspuiten naar pompen en sensoren. Helaas heb ik inmiddels wel wat complicaties, maar ik wandel, fiets en tennis en ik voel me gezond. Al 71 jaar ben ik lid van DVN en actief bij de vereniging. Mijn vader was bestuurslid in Breda en omgeving, op mijn 18e nam ik het stokje van hem over. Ik hoop dit nog lang te doen, want DVN is een stuk van mijn leven.”

Dit interview is gepubliceerd in Diabc magazine, editie 6, december 2021.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid