Word lid en maak het verschil
Word lid
Mijn huis is net een museum

Mijn huis is net een museum

Bep de Boer (85) heeft diabetes type 2 en schildert graag: "Mijn huis is net een museum. Zelfs op de wc hangen mijn schilderijen en tekeningen." Het liefst maakt Bep schilderijen van dieren en van Laren, de omgeving waar...

Bep de Boer (85) heeft diabetes type 2 en schildert graag: “Mijn huis is net een museum. Zelfs op de wc hangen mijn schilderijen en tekeningen.”

Het liefst maakt Bep schilderijen van dieren en van Laren, de omgeving waar hij woont. Hij gaat er vaak op uit om inspiratie op te doen.

“Ik fiets graag en zie altijd wel iets moois dat ik wil vastleggen. Dan maak ik een foto, ga ik naar huis en maak er een schilderij van. Het verzet mijn gedachten, geeft rust.”

Opletten

“Door de diabetes moet ik wel goed opletten wat ik eet als ik een dag niet op pad ben geweest, maar dat komt zelden voor. Toen ik 20 jaar geleden de diagnose kreeg, werd ik meteen lid van DVN en hebben mijn vrouw en ik een cursus gevolgd. Het is toch een steuntje in de rug.”

Toen ik 20 jaar geleden de diagnose kreeg, werd ik meteen lid van DVN

Bekijk de video waarin Bep vertelt over leven met diabetes type 2:

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid