Word lid en maak het verschil
Word lid
‘Ik was opgelucht dat ik de diagnose diabetes kreeg’

‘Ik was opgelucht dat ik de diagnose diabetes kreeg’

Marien Westerink (24) heeft diabetes type 1: “Vorig jaar viel ik vijftien kilo af. Ik was heel bang dat ik kanker had. Toen ik hoorde dat ik diabetes had, was ik zó opgelucht.”

Marien Westerink (24) heeft diabetes type 1: “Ik draai soms werkweken van zeventig uur, met een insulinepomp gaat dat perfect. Ik ‘ben’ geen diabeet, ik ben akkerbouwer. Super is dat mijn werkgever begrip toont als ik veel te laag of te hoog zit, zodat ik even kan prikken en actie kan ondernemen.”

Diagnose: diabetes

“Vorig jaar viel ik ineens vijftien kilo af. Ik was heel bang dat ik kanker had. Toen ik hoorde dat ik diabetes had, was ik zó opgelucht. Al na de eerste insulinespuit had ik geen spierpijn en nekklachten meer en barstte ik van de energie. Soms ontmoet ik mensen met diabetes die best wel pessimistisch zijn. Natuurlijk, het beheerst je hele leven, maar je kunt ook voluit leven. Ik wil positiviteit bijdragen.”

Hoe leeft Marien voluit met diabetes? Bekijk zijn verhaal in dit filmpje:

Dit verhaal is eerder gepubliceerd in ledenmagazine Diabc.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid