Word lid en maak het verschil
Word lid
‘Ik wil open en eerlijk bloggen over mijn diabetes’

‘Ik wil open en eerlijk bloggen over mijn diabetes’

Lauriëtte de Ruiter (25) kiest er bewust voor om open en eerlijk over haar diabetes te bloggen. Zolang het maar verhalen zijn met een positieve insteek.

Lauriëtte de Ruiter (25) kiest er bewust voor om open en eerlijk over haar diabetes te bloggen. Zolang het maar verhalen zijn met een positieve insteek. “Mijn buurvrouw heeft al jaren diabetes type 1 en spreekt er nauwelijks over. Voor mij is openheid zo vanzelfsprekend. Ik praat en blog er openhartig over. Diabetes hoort nu eenmaal bij mij.

Anderen met diabetes inspireren

“Twee jaar geleden was ik net afgestudeerd en werkte voor een bedrijf dat totaal niet bij me paste. Ik startte met mijn blog om mezelf bezig te houden. Gelukkig vond ik een nieuwe baan bij een creatieve online reisorganisatie.”

Blogs over diabetes lezen of zelf schrijven?

Deel je ervaringen met anderen.

Direct na diagnose open over diabetes

“Na een paar maanden kreeg ik klachten: buikpijn, dorst en ik was moe. Mijn arts zag geen aanleiding voor nader onderzoek, maar op internet las ik dat dit symptomen waren van diabetes. Ik kocht een bloedglucosemeter. Bij de eerste vingerprik was de uitslag ‘high’, wat boven de 33 mmol/l betekende. Diezelfde avond lag ik al in het ziekenhuis. Vanaf dag één heb ik erover geschreven. Alles wat me overkwam, schreef ik op mijn blog. Ik hoop dat mensen die ook net de diagnose krijgen, iets hebben aan mijn verhalen.”

Bloggen over diabetes als uitlaatklep

“Bloggen helpt mij als uitlaatklep. Schrijven helpt bij het verwerken van dingen. Toch lees je op mijn website geen kommer en kwel. Bloggen motiveert mij juist om positieve verhalen te schrijven. Natuurlijk is diabetes niet altijd leuk, maar door te schrijven over alle mogelijkheden hoop ik mensen positief te inspireren. Dat krijg ik ook terug van mijn lezers.”

“Ik ontmoette onlangs ook een volger in het echte leven. Zij heeft net als ik diabetes type 1 en het was ontzettend fijn om een dagje met haar op te trekken. Zo kan een blog ook iets verrassends opleveren.”

Ook met diabetes blijf ik genieten van het leven

Dit interview stond in 2016 in ledenmagazine Diabc.

Bekijk dit filmpje waarin Lauriëtte vertelt over haar leven met diabetes type 1:

Download

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid