Word lid en maak het verschil
Word lid
Diabetes is gewoon geen leuke ziekte

Diabetes is gewoon geen leuke ziekte

Hannie de Weerd (53) ontdekte pas na een hele periode dat ze diabetes type 2 heeft. “Het is gewoon geen leuke ziekte. Je moet met veel dingen rekening houden.” “Ik ging naar de huisarts omdat ik last had...

Hannie de Weerd (53) ontdekte pas na een hele periode dat ze diabetes type 2 heeft. “Het is gewoon geen leuke ziekte. Je moet met veel dingen rekening houden.”

“Ik ging naar de huisarts omdat ik last had van moeheid en zweten. Eigenlijk had ik al heel lang diabetes, maar het was nooit eerder ontdekt. Eerst kreeg ik tabletten voorgeschreven, maar later stapte ik toch over op insuline. Dan word je je erg bewust van het ‘diabetes hebben’. ”

Lotgenoten

“Het is gewoon geen leuke ziekte. Je moet met veel dingen rekening houden, bijvoorbeeld met je voeding. Ik wilde meer van diabetes weten en zo kwam ik in aanraking met Diabetesvereniging Nederland. Het sprak mij zo aan, dat ik me ook wilde inzetten voor de vereniging. Daarom ben ik mij als vrijwilliger gaan inzetten. Als lid van de vereniging heb ik veel aan contact met lotgenoten. Dat geeft een warm gevoel.”

Ik heb veel aan contact met lotgenoten

Bekijk dit filmpje waarin Hannie vertelt over haar leven met diabetes type 2:

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid