Word lid en maak het verschil
Word lid
Marike ging mee op SugarKids-kamp: “Onder de indruk”

Marike ging mee op SugarKids-kamp: “Onder de indruk”

Marike Lenting ging als Evenementen Coördinator bij Diabetesvereniging Nederland voor het eerst mee met een SugarKids-kamp voor kinderen met diabetes. Ze schreef er een blog over.

Marike Lenting ging als Evenementen Coördinator bij Diabetesvereniging Nederland voor het eerst mee met een SugarKids-kamp voor kinderen met diabetes. Ze schreef er een blog over.

Tijdens het Pinksterweekend in mei ging ik mee met SugarKidskamp Het Geheim van het Boshuis in Driebergen. Voor het eerst zag ik met eigen ogen hoe vrijwilligers zich inzetten tijdens zo’n kamp en hoe bijzonder het is voor kinderen met diabetes. Het enige kamp waarbij ze niet de uitzondering zijn!

Ge je mee op kamp?

Andere kinderen met diabetes en hun ouders ontmoeten? Kijk wat er georganiseerd wordt

meisjes met diabetes kijken in de camera

Zwaar onder de indruk

Ik was zwaar onder de indruk van wat onze vrijwilligers in zo’n weekend neerzetten. Al een avond eerder zijn ze aanwezig om alles gezellig te maken en voor te bereiden. Want een goede groepsindeling is niet zomaar gemaakt en ook de intakegesprekken bij aankomst zijn van groot belang voor een goed verloop van het kamp.

En dan is het feest! Drie dagen lang vol leuke en leerzame activiteiten. Met slechts een paar uur slaap per nacht blijven de vrijwilligers van begin tot eind gemotiveerd, betrokken en een steun voor elkaar. Sommige stafleden zijn zelf ook als kind mee geweest en weten hoe belangrijk het is om even niet te enige te zijn met diabetes.

Nieuwe vriendschappen

Aan het einde van deze drie mooie dagen, voorzien van prachtig weer, valt het afscheid nemen zwaar. Tranen worden gelaten, nieuwe vriendschappen gesloten. En de kinderen zijn een prik- of koolhydraat teldiploma rijker, met natuurlijk een persoonlijke tekst van hun begeleiders erbij als aandenken.

Na het uitzwaaien van de kinderen eerst nog opruimen, schoonmaken en evalueren. En dan eindelijk, moe maar voldaan rijden de stafleden naar huis met een speciaal bedankje voor hun inzet. Want een onvergetelijk weekend vol blijvende herinneringen was zonder hun niet mogelijk geweest!

In goede handen

Het grote belang van het organiseren van dit soort kampen werd mij al heel snel duidelijk. Voor de kinderen, want die hebben plezier én leren tegelijkertijd veel over hun diabetes. Maar ook voor de gezinnen die erbij horen, want je kind met diabetes loslaten tijdens zo’n weekend is niet makkelijk. Bij onze vrijwilligers en de medische staf zijn ze in goede handen!

In de zomer van 2024 worden twee kampen georganiseerd voor kinderen met diabetes: Ponyplezier & Forest Adventure. Ga je mee? Bekijk de agenda.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid