Word lid en maak het verschil
Word lid
Als eerste over de finish

Als eerste over de finish

Suéla Ruitenga (28, BMX-rider en magazijnmedewerker, diabetes type 1): "Toen ik in 2017 diabetes kreeg, zeiden artsen en diëtisten dat ik de topsport moest vergeten. Dat zullen we nog wel eens zien, dacht ik." "Een lieve diabetesverpleegkundige regelde...

Suéla Ruitenga (28, BMX-rider en magazijnmedewerker, diabetes type 1): “Toen ik in 2017 diabetes kreeg, zeiden artsen en diëtisten dat ik de topsport moest vergeten. Dat zullen we nog wel eens zien, dacht ik.”

“Een lieve diabetesverpleegkundige regelde snel een pomp voor me en ik ging nóg harder trainen: van vier naar zes keer per week. Via een crowdfundingactie zamelde ik geld in om aan de Wereldkampioenschappen in Azerbeidzjan te kunnen meedoen. Ik wilde eerst niet gaan vanwege de dure vliegreis, maar tóen had ik nog geen diabetes. Zes maanden na de diagnose racete ik als eerste over de finish. Zonder de diabetes was dat nooit gebeurd.”

Dit interview is gepubliceerd in Diabc magazine, editie 6, december 2021.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid