Word lid en maak het verschil
Word lid
GLP-1

GLP-1

Een GLP-1 agonist is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij mensen met diabetes type 2. Het bootst het hormoon GLP-1 na, dat al in het lichaam voorkomt en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

  Wat is GLP-1?

  GLP-1 is een hormoon dat je darmen aanmaken nadat je hebt gegeten. Het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel goed blijft door de alvleesklier te helpen met het aanmaken van insuline en het remmen van een ander stofje dat je bloedsuikerspiegel verhoogt. GLP-1 zorgt er ook voor dat je minder honger hebt.

  Semaglutide is een GLP-1 agonist

  Semaglutide hoort bij de medicijnen die ook wel GLP1-agonisten worden genoemd. Een GLP-1 agonist is een medicijn dat wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen bij mensen met diabetes type 2. Het bootst het hormoon GLP-1 na, dat al in het lichaam voorkomt en helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. GLP-1 agonisten worden meestal gegeven als injecties en kunnen ook helpen bij het afvallen en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Bekende GLP-1 agonisten zijn Ozempic, Rybelsus en Saxenda.

  Meer op diabetes.nl

  Meer over de behandeling met medicijnen bij diabetes type 2 lees je op diabetes.nl

  Deel artikel
  Meisje op slaapkamer
  Word nú lid

  Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

  Word nú lid