Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Veelgestelde vragen over HCL beantwoord in vier video's

Wat is een Hybrid Closed Loop (HCL) systeem. Waar bestaat het uit? Wat is het verschil tussen een Hybrid en een 'gewone' Closed Loop. En hoe werkt het eigenlijk? Ties Obers (Beleidsmedewerker Belangenbehartiging) vertelt je erover in deze video ↓ van 2 minuten. 

Wanneer kies je een HCL? Waar moet je aan denken als je met een HCL wilt starten, maar ook wat zijn je verwachtingen van een HCL? Ties vertelt in deze video ↓ van 4 minuten over redenen om wel/niet voor een HCL te kiezen. 

Welke commerciële HCL systemen zijn er op de markt? Hoe werken ze ongeveer en wat zijn specifieke kenmerken van de verschillende systemen? In deze video ↓ van 11 minuten licht Ties de systemen toe. 

Wat is Time in Range nou precies? Naar welke waardes moet je streven om binnen die Time in Range te blijven? Hoeveel procent moet je binnen de range zitten? Hoe ziet dat er precies uit? Ties vertelt in deze video ↓ van 2,5 minuut over Time in Range en laat ook een voorbeeld van zijn eigen Time in Range zien. 

Met de keuzehulp HCL kun je de onderdelen van alle systemen nog eens rustig bekijken. Je vindt er alle voor- en nadelen en andere zaken waar je rekening mee moet houden bij je keuze.

Wil je meer lezen over Hybrid Closed Loop, kijk dan ook eens op www.diabetes.nl